Werken bij Google, hoe is dat?

0
Leestijd: 4 minuten

De naam ‘Google’ klinkt je vast niet onbekend in de oren. Google is namelijk wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine. Ook Google is een bedrijf wat zonder werknemers niet kan functioneren. Zo krijgt Google elk jaar tussen de één en twee miljoen (!!) sollicitatiebrieven binnen. Het is niet gek dat dit bedrijf daarom ook hoog op nummer één staat in lijstjes met ‘beste plekken om te werken’. Maar hoe is het eigenlijk om te werken bij Google en hoe wordt een baan bij Google ervaren? In dit blog lees je hier meer over!

De arbeidsvoorwaarden bij Google

De oprichters van Google (Larry Page en Sergey Brin) hechten veel waarde aan de mate van tevredenheid van hun werknemers. Zo is er uitgebreid onderzoek gedaan naar organisaties die écht geven om hun werknemers. Op basis hiervan heeft Google haar secundaire arbeidsvoorwaarden opgesteld. Benieuwd wat je kan verwachten als werknemer bij Google? Hieronder volgt een rijtje:

  • Gratis ontbijt, lunch, diner, snacks én drinken;
  • Gratis gezondheidszorg en tandheelkundige zorg, ook voor je gezin
  • Stomerijservice
  • Vervoer tussen huis en werk
  • Vergoeding voor massages
  • Sportscholen en zwembaden
  • Een wasstraat voor je auto
  • Slaapplekken (voor je middagdutje)
  • Videogames, tafelvoetbal en tafeltennis
  • Artsen op locatie
  • Een postkantoor op locatie
  • Een kapsalon op locatie
  • Kinderopvang
  • Subsidie voor het adopteren van kinderen
  • Een overlijdensuitkering

werken bij google

Hoeveel mensen werken er bij Google?

Google is een zeer groot bedrijf. Het is dan ook vanzelfsprekend dat een bedrijf met zo’n grote ook wel het nodige aantal werknemers tot de beschikking heeft. Momenteel heeft Google zo’n 85.050 medewerkers. Ook Nederland heeft een Google hoofdkantoor. Dit kantoor bevindt zich in Amsterdam aan de Zuid-As, met ruim 150 verkoop- en marketingmedewerkers.

Werken bij Google met deze sollicitatietips

Ben jij na het lezen van bovenstaande tekst enthousiast geworden en zou jij graag aan de slag willen gaan bij een vet bedrijf zoals Google? Helaas ben je niet de enige en is het solliciteren bij Google erg lastig. Met onderstaande tips vergroot jij de kans om aangenomen te worden! Waarom? Omdat Google deze tips zelf heeft meegegeven.

Tip 1 – Begin met het maken van een nieuw CV

De meeste mensen solliciteren voor een nieuwe baan met hun oude CV die ze hier en daar wat geüpdatet hebben. Maar als jij van plan bent om bij Google te solliciteren raden zij aan om vanaf 0 te beginnen. “Houd je oude CV ernaast voor inspiratie, maar begin met een leeg document en maak een cv dat speciaal ontworpen is voor de baan die je wilt”. Aldus Google.

Tip 2 – Data

Google is een zeer groot bedrijf, waarbij data een grote rol speelt. Dit is ook een tip die Google aan je mee wil geven. Laat met cijfers en andere gegevens zien hoe groot jouw impact is geweest. Niet alleen op je curriculum vitae (en sollicitatiebrief), maar ook als je jezelf voorbereidt op het sollicitatiegesprek. Met data vertel je namelijk aan Google wat je hebt gedaan bij je vorige baan en wat je daarmee hebt bereikt.

Tip 3 – Jouw werkervaring

Google hecht veel waarde aan jouw eerdere werkervaring. “Dat klinkt waarschijnlijk als iets waar je jezelf niet op hoeft voor te bereiden, maar de meesten van ons hebben meer gedaan dan we denken en het is makkelijk om je prestaties en geleerde lessen te vergeten”, zegt Google. Dat is meteen een goede indicator naar de vragen die je kunt verwachten.

Benieuwd naar nog meer sollicitatietips die jou kunnen helpen bij het bemachtigen van jouw ideale baan? Lees dan hier 16 veel gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Ervaringsverhaal van Max over zijn sollicitatie bij Google

Na drie jaar gewerkt te hebben als managementconsultant en vervolgens bij een Start-up, wilde Max toch het liefst computeringenieur worden. Hij behaalde zijn master in Informatica en ontwikkelde langzamerhand de vaardigheden die hij nodig had voor een technische rol. Max mistte alleen nog het zelfvertrouwen om daadwerkelijk te solliciteren.

Toen Max op een ochtend bezig was met een project en ‘’python lambda function list comprehension’’ in tikte in Google gebeurde er iets ongewoonlijk. De zoekresultaten vouwde zich in tweeën en de volgende tekst kwam er te staan:

‘Je spreekt onze taal. Klaar voor een uitdaging?’

Na even aarzelen besloot Max op ‘ik wil spelen’ te drukken en werd begeleid naar een pagina die Foo.bar heet. De pagina toonde een UNIX-interace, waardoor Max ‘ls’ tikte om de bestanden te zien. Eén bestand was er te vinden: start_here.txt, waarin staat dat Max ‘request’ moet typen om te beginnen. Hij verwachtte om ‘Volg het witte konijn, Max’ te zien, maar het scherm gaf een ‘programming challenge’ en gaf instructies over hoe hij zijn oplossingen diende te versturen. Hij kreeg in totaal 48 uur om alle raadsels op te lossen die voorkomen in de wereld van Python of Java.

Twee weken en zes opgeloste problemen verder werd Max de optie geboden om zijn contact gegevens te delen. Hij voer zijn telefoonnummer en e-mailadres in, met de gedachte dat dit het einde van het spel was. Echter na drie dagen kreeg Max een belletje. Google aan de lijn; of Max even wilde langskomen. Na een dag op Mountain View doorgebracht te hebben, kreeg hij een baan bij Google aangeboden.

Zou jij ook graag bij Google aan de slag willen gaan, maar krijg jij deze uitdaging niet bij je zoekresultaten? Kijk dan op Google Careers voor de vacature die bij jou past!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? Schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Share.

Comments are closed.