Stage lopen bij Moongro

0
Leestijd: 3 minuten

Stage lopen bij Moongro, hoe is dat en wat houdt het nu precies in. Lees hier over de ervaring van stagiair Aron Mekonnen. In dit interview komt naar voren wat de stage precies inhoudt en hoe het bijvoorbeeld is om op kantoor te zijn met de uitdagingen die bij de stage komen.

Stage lopen bij Moongro

Welke functie heb je bij Moongro en wat houdt deze functie in?

Ik ben sinds augustus 2021 werkzaam als stagiair Digital Marketing. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de digital marketing van Moongro. Hieronder vallen onder andere Search Engine Optimalisatie (SEO) en digital marketing bezigheden zoals campagnes voeren voor klanten zoals Albert Heijn, ProRail en Jacobs Douwe Egberts.

Hoe ervaar je de sfeer en een dag op kantoor bij Moongro?

De sfeer op kantoor is geweldig. Ik denk dat dit mede komt doordat de gemiddelde leeftijd hier 30 is. Hierdoor is contact zoeken met fulltimers heel makkelijk en gaat het onderling communiceren ook soepel. Daarnaast wordt er ook veel overlegd waardoor iedereen wel op de hoogte is van je voortgang. Als ik dus een keer moeite heb met een bepaalde taak dan is er altijd wel iemand die me kan helpen.

Daarnaast is er op kantoor ook ruimte voor ontspanning. Elke pauze wordt er wel een potje tafeltennis gespeeld. De fulltimers hebben er soms moeite mee als ze kapot worden gemaakt door een stagiaire maar het verschil moet er wezen! De vrijmibo’s op vrijdag zijn ook altijd gezellig. Een betere manier dan de werkweek samen afsluiten met een hapje en een drankje is er niet.

Wat zijn jouw werkzaamheden/verantwoordelijkheden/projecten waar je mee bezig bent bij Moongro?
Inmiddels houd ik me bezig met veel werkzaamheden. Ik begon de stageperiode natuurlijk op een rustig tempo omdat ik nog ingewerkt moest worden. Het begon met content plaatsen voor klanten op de vacaturesites van Moongro.

Vervolgens leerde ik werken met Mailchimp. Dat is een tool die je gebruikt om mails te verzenden naar mensen in je database. Deze mails worden verstuurd naar mensen die zich hebben aangemeld bij Moongro en getarget worden op hun voorkeuren die ze hebben aangegeven. Als er 1000 mensen dus geïnteresseerd zijn in Logistiek Management, dan maak ik de content van een vacature om naar deze mensen te versturen.

Ook ben ik samen met een andere stagiaire verantwoordelijk voor het opzetten van campagnes op Facebook voor grote klanten. Vanuit onze klanten krijgen we de opdracht om dit te doen voor een bepaalde vacature en dan is het aan ons om ervoor te zorgen dat wij namens hun de juiste mensen bereiken.

Daarnaast verzorg ik ook met twee andere stagiaires de Facebook en Instagram kanalen van Moongro! Dit is heel leuk om te doen omdat we dus verantwoordelijk zijn voor het succes van Moongro op social media. Het plannen van content en het beheren van de kanalen is leerzamer dan ik dacht aangezien ik nu merk dat het niet 1, 2, 3 iets posten is maar er een flinke voorbereiding aan voorafgaat.

Hoe heb je jezelf ontwikkeld op zowel persoonlijk als zakelijk vlak tijdens het stage lopen bij Moongro?
Tijdens deze stage heb ik ontzettend veel kennis erbij gekregen. Op school leerde ik wel het een en ander over digital marketing en SEO maar ik was er nooit echt mee bezig geweest. De theoretische kennis toepassen in de praktijk is voor mij dus heel waardevol omdat ik nu mijn skillset heb uitgebreid. Vanwege de opgedane kennis heb ik het nu ook in me om bedrijven te adviseren hoe ze online beter kunnen scoren.

Bijbaantjes in de sales en als vakkenvuller zijn inmiddels bekend terrein voor mij maar dit was toch echt mijn eerste serieuze stap. Hierdoor heb ik me sowieso ontwikkeld op professioneel vlak. Wat betreft ben ik op het gebied van verantwoordelijkheidsbesef erg gegroeid. Ik denk dat dit mede komt door de taken die ik vervul. Zo is het opzetten van een Facebook/Instagram advertentie toch wel iets waar je je aandacht bij moet houden, omdat er veel geld door klanten gespendeerd wordt op campagnes.

Daarnaast heb ik mij op het vlak van samenwerken en communicatie ook verbeterd. Bij mijn vorige banen was het niet zo extreem essentieel om veel onderling te praten. Hier is het echter wel belangrijk om goed te communiceren zodat de machine draaiende blijft.

Wat waren de uitdagingen bij de marketingactiviteiten en projecten die je hebt uitgevoerd?
In het begin vond ik het lastig om geordend te werken. Dit is natuurlijk wel begrijpelijk omdat je nog moet uitvinden hoe je effectief te werk kan gaan met je taken.

Wat voor advies zou je geven aan toekomstige stagiaires bij Moongro?
De taken die ik op me heb genomen zijn niet allemaal verplicht maar ik raad het zeker aan om zo veel mogelijk te doen. Bij Moongro heb ik geleerd waar mijn krachten liggen door uitdagingen aan te gaan. Hierdoor haal je echt het maximale uit jezelf en toon je ook nog eens inzet. Zo leer je ook waar al je interesses liggen!

Wij willen Aron erg bedanken voor het delen van zijn ervaringen. Ben jij nou net zo enthousiast geraakt en wil je ook stage komen lopen bij Moongro? Solliciteer dan hier!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.