Werken bij Tata Steel als Informatiemanager

0
Leestijd: < 1 minuut

Jaap Vessies

Informatiemanager

“En dat is echt een perfecte combinatie van controlling en IT”

Jaap Vessies is sinds een jaar informatiemanager. “Ik ben veel met controlling bezig, maar dan in een adviesfunctie. In mijn dagelijks werk help ik diverse afdelingen bij problemen met SAP. Veel zaken los je zo op, maar soms is het echt even zoeken naar de juiste oplossing. Naast deze ad hoc activiteiten houd ik me ook veel bezig met structurele verbeterprojecten.

Soms geven de productie units aan dat ze een systeem willen verbeteren, andere keren zie je zelf verbeterpunten waar je mee aan de slag gaat. Die vrijheid om zelf projecten te initiëren heb je bij Tata Steel. Samen met onze interne klant gaan we dan overleggen hoe we iets het beste aan kunnen pakken. Je leert hierbij ook het productieproces goed kennen en dat spreekt me erg aan. Je voelt je echt onderdeel van het bedrijf. En als de verbeteringen zijn doorgevoerd, zie je ook direct het resultaat. Dat is toch uiteindelijk waar je het voor doet!”

Doorgroeimogelijkheden

Jaap is een goed voorbeeld van iemand die de doorgroeimogelijkheden bij Tata Steel heeft benut. Ruim twintig jaar geleden begon Jaap op de bedrijfsschool van Tata Steel. Tijdens zijn loopbaan volgde hij via Tata Steel diverse opleidingen. In 1999 rondde hij zelfs zijn universitaire studie Bedrijfseconomie af en in 2002 de opleiding voor Register Controller. Studeren is één, maar naast die studies bouwde hij aan zijn carrière bij Tata Steel. Zo werkte hij onder meer bij de Oxystaalfabriek, op de administratie van de technische dienst en als controller op de afdeling Vervoer en Havens.

Deel dit bericht

Comments are closed.