Tata Steel: Ervaring Projectleider Energievoorziening

0
Leestijd: < 1 minuut

Maurice Wokke

Projectleider Energievoorziening

• In dienst bij Tata Steel sinds 2002

• HTS Elektrotechniek, WO Bedrijfskunde

“Ik maak hier echt stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling”

Bij de productie van staal ontstaan gassen die worden ingezet voor elektriciteitsopwekking. Maurice onderzoekt de energiebalans bij de fabrieken die de energie opwekken. “Aan de hand van assessments onderzoeken we hoe we op een betere manier energie kunnen opwekken. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de staat van de installatie. Moet deze vervangen worden of moet er juist een extra plant bij? Alles rekenen we financieel door en we ontwikkelen nieuwe ontwerpen.”

Internationale kennisoverdracht

“We werken in hele hechte teams van verschillende disciplines aan dit soort projecten. We spreken elkaar echt op dagelijkse basis en zijn met z’n allen enorm gefocust. Het gevoel dat we elkaar nodig hebben, heerst heel erg sterk. Inmiddels gaat het zo goed dat we ook twee projecten in de UK hebben gedaan. Ik had daar de leiding over een assessment van twintig weken. Zo profiteren ze in Engeland van de ervaring die wij hier op doen, mooier kan toch niet?”

Techniek en theorie

“Het mooie van mijn werk is de afwisseling van de techniek en de theorie. Dat is ook de kracht van ons bedrijf. Tijdens mijn werk hier heb ik de universitaire opleiding Bedrijfskunde kunnen voltooien. Alles wat ik leerde, kon ik direct toepassen. Sowieso heb ik het gevoel dat ik continu leer. Dat kan ook niet anders bij zo’n groot, complex bedrijf. Ik maak echt continu stappen. Ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik verwacht hier nog lang te kunnen werken.”

Deel dit bericht

Comments are closed.