Werkervaring Enterprise Resource Planning Avanade

0
Leestijd: 2 minuten

Yannick Tollenare werkt als Enterprise Resource Planner bij Avanade.

Tijdens mijn afstudeerstage bij Avanade kreeg ik de kans te werken aan een nieuwe ERP-implementatiemethode die Avanade ontwikkelt. Hierbij kon ik mijn kennis als bedrijfskundig ingenieur in opleiding, interesse in IT en passie voor de energiesector combineren.

In de laatste weken heb ik mijn bevindingen meerdere keren mogen presenteren voor diverse groepen Avanade collega’s. Het begon met een presentatie op kantoor, maar daar stopte het niet. Een paar dagen later presenteerde ik de demo online voor het serviceline management in Noord Amerika en Europa. Weer een week later hield ik de presentatie om 7:00 uur vanuit mijn oude studentenkamer voor het management in Australië en Azië. De feedback was erg leuk en heel illustrerend voor de Avanade cultuur. Het is een groot internationaal bedrijf, maar iedereen is toegankelijk en wordt als gelijke gezien. Manager of stagiair, het maakt niet uit.

Na mijn afstuderen aan de TU Eindhoven mocht ik bij Avanade blijven. Hier hoefde ik echt geen twee keer over na te denken. Ik kon doorgaan met waar ik aan begonnen was tijdens mijn afstuderen en kon meteen een goede start met mijn carrière maken.

Bij mijn eerste klant werkten we aan een ERP-implementatieproject waar ik als functioneel consultant aan de slag mocht. Niet veel later ging het systeem live en heb ik met collega’ s van Avanade, Accenture en de klant zelf de interne beheer organisatie voor het systeem opgezet. In mijn rol heb ik veel en intensief contact met de key-users en eindgebruikers van het systeem. Het werk vraagt daardoor niet alleen technische kennis van het systeem dat we gebouwd hebben, maar ook veel kennis van de processen van de klant en communicatieve vaardigheden. Uitdagend maar ook enorm interessant en leerzaam.

Een klein jaar later zien ze me als een van hun process experts en ben ik betrokken bij diverse IT- en business vraagstukken. Door de complexe business waar het systeem in werkt en het unieke karakter van de klant is geen enkele dag voorspelbaar. Iedere dag komen er nieuwe complexe vraagstukken waar je je tanden in kunt zetten en ben je bezig met het constant verbeteren en aanpassen van het systeem. Uiteraard zonder dat de eindgebruikers of de processen die 24/7 door gaan, last hebben van onderbrekingen of fouten.

Na mijn half jaar stage en nu een jaar echte werkervaring bij Avanade kijk ik erg tevreden terug op wat ik samen met mijn collega’s bereikt heb en ben ik er ook best wel trots op. Ik ben ervan overtuigd dat de komende jaren minstens zo leerzaam en uitdagend worden!

Deel dit bericht

Comments are closed.