Werkervaring op mechanisch afdeling Brunel

0
Leestijd: < 1 minuut

Twan van der Steen werkt bij op een mechanisch afdeling bij Brunel en hij vertelt hier zijn ervaring.
“In mijn functie is niks zeker. Er is een idee, van jezelf of van architecten, en dat idee moet uitgepuzzeld worden. Het is daarbij altijd spannend of het uiteindelijk gaat werken en of het project dus doorgaat. Ik vind het leuk dat ik als design engineer bij het hele traject betrokken ben: van het eerste plan tot en met de productie en zelfs met de budgetten. Dit maakt het leuk en afwisselend. Alleen maar programmeren of bij het productieproces betrokken zijn lijkt me bijvoorbeeld niet leuk.”

Mechanica
“Ik werk op een mechanische afdeling. Om onderdelen van een machine te laten bewegen zijn o.a. motoren, sensoren en koeling nodig. Met zes à zeven man zorgen wij voor de elektronica die borgt dat de machine werkt zoals vooraf gespecificeerd. Dit doen wij bijvoorbeeld voor klanten als ASML.”

Cleanroom
“Wat mijn werk ook erg leuk maakt is dat alles wat we maken, getest moet worden. Dit gebeurt in een cleanroom; een superschone ruimte waar apparatuur wordt getest en ingepakt. Alle vuiligheid in deze cleanroom is tot een minimum beperkt. Dit is nodig, want bijvoorbeeld ASML werkt tot op de nanometer nauwkeurig. Er zit daar dus weinig speling in. Stofjes en vuiltjes kunnen dit nauwkeurige proces verstoren.”

Volgend project
“Mijn volgende project is niet voor een klant, maar voor de consumentenmarkt. Dit betekent dat het product misschien wel in de winkel komt te liggen. Brunel levert mij leuke variatie in mijn werk, doordat ze ingangen creëren die je als individu niet kunt krijgen.”

Deel dit bericht

Comments are closed.