Winnie (consultant) over haar opdracht.

0
Leestijd: 3 minuten

Onze afdeling wordt door bedrijven uit verschillende industrieën benaderd met een vraag. Het onderliggende doel is altijd om klanten te helpen om de meeste waarde te halen uit hun assets (zoals productiefaciliteiten). De opdrachten lopen echter uiteen. De ene keer help je een klant om risico’s van hun assets (zoals productieverlies, risico voor mens en milieu) in kaart te brengen aan de hand van multidisciplinaire sessies. De andere keer breng je een werkproces van een bedrijf in kaart en geef je aanbevelingen om dit proces beter in te vullen.

Veel diversiteit

Wat ik leuk aan mijn opdracht vind, is dat het zo divers is en je bij heel veel bedrijven een kijkje in de keuken krijgt. Je gaat aan de slag met een vraagstuk van de klant en geeft op deze vraag een zo goed mogelijk antwoord. Hierbij is het onderliggende principe van continue verbeteren essentieel en is het tof om een organisatie verder te helpen op een bepaald vlak. Het multidisciplinair bezig zijn, waarbij je werkt met mensen vanuit verschillende disciplines, spreekt mij ook erg aan. Ons team is verder op dit moment erg bezig met hoe we ons willen positioneren en hoe we ons willen ontwikkelen in de komende tijd. Het is erg leuk om hier deel van uit te maken. Hierbij wordt ook mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat ik leuk vind en op welk gebied ik mezelf wil gaan ontwikkelen en verder wil groeien.

“Hierbij wordt ook mij de ruimte gegeven om te ontdekken wat ik leuk vind en op welk gebied ik mezelf wil gaan ontwikkelen en verder wil groeien.”

Vaktaal

Aangezien ik geen technische opleiding heb, wist ik van te voren dat ik op dit vlak nog aardig wat moest bijtimmeren. Het is een uitdaging, maar ik leer elke dag bij. Wanneer ik in een sessie met engineers zitten, moet ik me wel concentreren om alle vaktaal goed te kunnen volgen. Maar ik leer echt iedere dag iets nieuws. Wat daarbij helpt is dat ik al snel mee naar opdrachten ging en daar leer je ver uit het meest van. Je leert in de praktijk hoe industriële bedrijven functioneren, hoe met een klant om te gaan en hoe je als consultant meeste waarde voor je klant kan bieden.

Een werkdag

Mijn werkdag ziet er altijd anders uit. Ik ben een aantal dagen bij de klant. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het verzorgen van een workshop. Wanneer ik niet bij een klant ben, ben ik op het kantoor in Den Haag. Op deze dagen werk ik vaak verder aan opdrachten op mijn laptop. Ook zijn er meestal wel meetingen of skype ik met collega’s over een opdracht (collega’s zitten verspreid door het land).

“Binnen Tebodin is er Young Tebodin, voor alle medewerkers onder de 35. Er wordt vanalles georganiseerd, zoals borrels, workshops, bootcamps. Het is leuk om collega’s op deze manier beter te leren kennen. In het voorjaar wordt er zelfs een zonvakantie georganiseerd.”

Waarom ik voor Skyscrapers kies…

De individuele benadering met aandacht voor jouw eigen capaciteiten, ambities en doelen die je wil bereiken, is iets wat ik erg kan waarderen. Ook de focus op continue ontwikkeling met elke maand trainingen en individuele coaching is iets mij zeker helpt als starter. Verder wordt er binnen Skyscrapers aandacht besteed aan vernieuwing en innovatie, iets wat mij erg aanspreekt.

Heb jij een WO Master diploma op zak en wil je je carrière een mooie start geven? Hier vind je meer informatie!

Deel dit bericht

Comments are closed.