Babette – Wageningen Environmental Research – NBT

0
Leestijd: 2 minuten

Tijdens mijn afstudeeronderzoek in Ethiopië brak ik mijn enkel. Mijn arts daar zei: “De landbouw mensen redden meer mensenlevens dan artsen”. Ik reageerde toen nogal verbaasd, want in mijn beleving zijn juist artsen de levensredders. Maar later heeft het mij aan het aan het denken gezet. Zonder een goede bodem, geen goede gewasopbrengsten. Dus misschien zijn het juist wel de mensen die goed zorgen voor onze bodems de levensredders?

Via studiegenoten wist ik van het bestaan van Nationaal Bodemtraineeship. Ik wilde graag deel nemen aan het traineeship maar vond een andere baan buiten het traineeship om. Na dik een jaar werkzaam te zijn bij een andere werkgever bleef het traineeship knagen. Dus toen ik de vacature van trainee bij Wageningen Environmental Research zag, wist ik meteen daar moet ik op reageren. Nu ben ik alweer 2 maanden druk met allerlei vraagstukken op het gebeid van Bodem&Klimaat. Het fijne aan deze baan is dat ik dit werk doe voor een goed doel: een fijn en beter leefomgeving voor iedereen. Ook vind ik het fijn om mij weer te bemoeien met vraagstukken rondom landbouw. Mijn eerste baan richtte zich niet op voedselproblematiek of op klimaatvragen, maar nu ben ik wel weer dagelijks mee bezig met deze vraagstukken. Ik heb in Wageningen gestudeerd en het voelt nu weer als thuis komen.

Gedurende de traineedagen leer ik over persoonlijke ontwikkeling. Tijdens mijn studie is daar weinig aandacht voor geweest. Ik leer bijvoorbeeld hoe ik zelf communiceer en welke stijlen er nog meer zijn. Dit is niet alleen leerzaam maar ook nuttig. Dus wie weet door mijn verbeterde communicatiestijl en door het onderzoek dat wij uitvoeren in Wageningen hoeveel meer mensenlevens wij kunnen redden door honger de wereld uit te helpen. En dan zal ik nog even terug moeten gaan naar Ethiopië en mijn arts moeten vertellen dat er toch een kern van waarheid in zijn woorden zat. Ik ben benieuwd wat de toekomst mij te bieden heeft!

Babette is trainee van april 2018 tot april 2020. 

Deel dit bericht

Comments are closed.