Young Executive Gydo – Boer & Croon

0
Leestijd: 2 minuten

Boer & Croon heeft veel bijzondere én kwalitatief hoogstaande mensen in dienst. Allemaal hebben ze een eigen verhaal en kwaliteiten die aansluiten bij onze dienstverlening. In dit artikel lichten we de pas gestarte Young Executive Gydo Matthijssen uit.

Defensie biedt enorm veel uitdagingen en afwisseling. Je bent doorlopend aan het trainen om voorbereid te zijn op een eventuele uitzending: het daadwerkelijk op missie gaan. Toch heb ik na ruim tien jaar besloten een andere weg in te slaan. Om mijzelf scherp te houden ben ik gaan reflecteren, wat heb ik nodig om mijzelf verder te ontwikkelen? Die vraag heeft uiteindelijk geleid tot een overstap naar het burgerleven.

De keuze voor Boer & Croon

Een nieuwe omgeving, context en andere mensen, het maakte dat ik enthousiast werd om deze stap te zetten. Boer & Croon past voor mij goed in dit plaatje. Uitgaande van mijn leidinggevende capaciteiten, een interesse in crisismanagement en een master in strategisch management zorgden voor een duidelijke klik. Ik zie er dan ook naar uit om aan mijn eerste opdracht te beginnen. Vaak worden deze gekenmerkt door in korte tijd verandering te brengen, in situaties die niet altijd prettig zijn voor de mensen in de organisatie zelf. Een mooie uitdaging waar ik ten volle mijn leiderschapskwaliteiten en mensgerichte aanpak kan benutten.

Via een zoektocht op internet, het spreken met oud-collega’s en vrienden kwam ik tot het besef dat ik graag een kort schakeltraject wilde doen om de aansluiting tussen Defensie en een nieuwe carrière zo vlot en goed mogelijk te realiseren. Daarnaast hecht ik veel belang aan persoonlijke ontwikkeling en een mensgerichte benadering, precies wat ik heb gevonden bij Boer & Croon. Omdat ik al een flinke hoeveelheid werkervaring heb, heeft Boer & Croon een aangepast ontwikkeltraject gedefinieerd zodat ik over een jaar kan doorstromen vanuit de Young Executives naar de ervaren Managers.

Unieke ervaring

Het valt niet te ontkennen dat ik een vrij unieke achtergrond heb voor het bedrijfsleven. Ik neem inzichten en ervaring mee vanuit een hele specifieke context, maar wel eentje die te vertalen zijn naar het ‘normale’ leven.

Ook nu nog draait het in het gros van de organisaties om mensen. Natuurlijk is er in crisissituaties en tijdens veranderprogramma’s de benodigde techniek en systemen die moeten worden aangepast. Maar uiteindelijk is dat slechts een deel van de verandering. Mensen en cultuur veranderen, daar ligt de uitdaging. Ik ben van mening dat ik daarin het verschil kan maken.

Leidinggevende ervaring

Ik heb veel ervaring in leidinggevende functies en heb dit in praktijk gebracht tijdens uiteenlopende en soms levensgevaarlijke omstandigheden. In die leidinggevende functies kwam ik in aanraking met een hele diverse groep aan achtergronden, culturen, leeftijden en opleidingen. Ook mijn ervaring met andere culturen maakt dat ik gemakkelijk aansluiting vind. Je moet zo’n groep met individuen smeden tot één team, zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan en dat gaat mij goed af.

Belangrijk daarbij is het tonen van empathie, het inleven in de ander. Je moet weten wat iemand beweegt, waarom iemand doet wat hij doet. Dan ontstaat er wederzijds begrip waarop je kan acteren. Het is een mensgerichte aanpak die stoelt op het creëren van vertrouwen. Wanneer mensen weten dat jij het beste voor hebt met hen en de missie, en jij andersom dat gevoel ook hebt, dan kun je succesvol samenwerken. Hier komt ook intuïtie om de hoek kijken, een onderbuikgevoel dat ik zeker de afgelopen jaren heb kunnen aanscherpen. Mensenkennis, daar staat en valt het vaak bij.

Aanmelden voor het Young Executive Program
Deel dit bericht

Comments are closed.