Zoveel vertrouwen krijgen, geeft een boost – BDO

0
Leestijd: 3 minuten

Ik werk drie dagen per week bij BDO, terwijl ik mijn masteropleiding Fiscaal Recht volg aan de VU in Amsterdam. Deze studie is heel theoretisch, echt wetenschappelijk. Ik wilde graag ook praktijkervaring opdoen. Daarop bezocht ik een aantal bedrijven, waarbij de sfeer van BDO me het meest aansprak.

Meteen een jaarcontract

Een kennis bracht me in contact met een recruiter van BDO en daarna ging het allemaal heel soepel en informeel. Met één brief en twee ontmoetingen was het rond. Ik kreeg meteen een jaarcontract voor drie dagen in de week. Dat gaf me een boost, want ik weet dat een driemaandencontract gebruikelijker is bij werkstudenten. Daarop kreeg ik een vaste begeleider die ook echt tijd voor me heeft. Fijn is dat hij veel ervaring heeft, maar met zijn 30 jaar toch ook dicht bij mijn levensfase staat. Soms geeft hij me echt een college. En doordat de kennis die hij me doorgeeft altijd direct gekoppeld is aan bepaalde case, onthoud je de materie ook. Dat is me al bij een aantal tentamens van pas gekomen.

Aandacht voor kennismaking

Voor de controllers die in september instromen is er een introductieprogramma van twee tot drie weken, maar ik was en ben de enige werkstudent in Apeldoorn. Ik kwam in februari binnen dus voor mij was er niet zoiets, maar ik deed wel mee aan de Landelijke Introductiedag in SnowWorld Zoetermeer. Dat is erg goed georganiseerd, met skiën, sprekers en je doet veel opdrachten met mensen die in jouw kantoor of regio starten. Zo was er bijvoorbeeld een een-op-een oefening met als onderwerp je eigen kwaliteiten en valkuilen. Daarna presenteerde je de ander aan de groep. Op deze manier leer je elkaar echt kennen. Ook was er een heel persoonlijke toespraak van een van onze leden van de Raad van Bestuur. Dat waardeer ik ook, dat de top betrokkenheid toont bij starters.

Elke casus is anders

Ik werk op de algemene praktijk van de vennootschapsbelasting waar ik aangiftes opstel. Daar leer ik heel veel van want bij elke casus kom je toch weer een bepaalde uitzondering tegen. Ik had nog nooit een belastingaangifte gedaan terwijl dat toch de basis is van ons werk. Na de aangifte komt de Belastingdienst met een reactie en vaak volgt daarna het advies. Bijvoorbeeld omdat de Belastingdienst vragen heeft of met een navordering komt. Zo werkte ik aan een case van drie jaar geleden. De Belastingdienst vond dat er teveel was afgeschreven. Wij doken daarop de boeken in, op zoek naar rechtspraak en jurisprudentie die onze visie ondersteunden en dat is gelukt. Dan ben je toch even blij als team.

Laagdrempelige sfeer

In de laagdrempelige sfeer van BDO voel ik me heel erg op mijn gemak. In Apeldoorn houden we een wandellunch, met de hele ploeg. Pas na weken ontdekte ik dat een van mijn vaste wandelcollega’s een partner is. Verder is men beleefd naar elkaar, zonder u te zeggen, maar zonder platte kantoorgrappen. Dat vind ik horen bij een professioneel bedrijf. De zaken zijn hier prima geregeld. Je wordt betrokken bij de veranderprocessen van IT en vanuit mijn studie Bedrijfskunde weet ik hoe belangrijk dat is. Je moet mensen meenemen. Bij BDO word je maanden van tevoren ingelicht, soms zelfs via vlogs, en er worden klankbordgroepen opgericht waarin de toekomstige gebruikers hun wensen en suggesties kunnen aangeven.

Op naar een vast dienstverband en een titel

Al bij mijn sollicitatie was de insteek dat ik na het behalen van mijn master in vaste dienst zou komen. Uit de tussentijdse gesprekken met mijn begeleider en de partner blijkt dat we over en weer tevreden zijn en dat geeft mij de rust om me lekker op mijn werk en studie te concentreren. Na het behalen van mijn master is mijn volgende doel erkend belastingadviseur worden. Bij BDO.

Werken bij BDO
Deel dit bericht

Comments are closed.