Young Professional aan het woord – Tata Steel

0
Leestijd: 2 minuten

Onze nieuwe aanwinst bij PTC: Fons Vermeulen. 25 lentes jong en per 1 mei gestart bij PTC als Ovenbouw Engineer. Fons loopt al een tijdje rond binnen Tata Steel. Tijdens zijn studie Aardwetenschappen raakte hij in gesprek met R&D Collega Sieger van der Laan. Zodoende is Fons als stagiair bij het CRC gestart en heeft hij een project gedraaid over de thermodynamica van de interactie tussen schuivenzand en staal. 

Fons is daarnaast een echte organisator. Het is dan ook niet gek dat hij gedurende zijn stage in het bestuur bij Interns for Steel (IFS) heeft gezeten. Interns for Steel is de stagiair vereniging binnen Tata Steel, voor en door stagiairs. Zij organiseren borrels, evenementen en workshops met als doel je medestagiairs en het bedrijf beter te leren kennen. ‘Op zo’n groot bedrijventerrein als Tata Steel, kom je niet elke dag medestagiairs tegen. Des te leuker, dat IFS daarom iedere dinsdag samen luncht, en 1 keer maand een borrel organiseert’, aldus Fons.

Tegen het einde van zijn stage heeft Fons de wens bij Campus Recruitment uitgesproken om bij Tata Steel te blijven werken. Tijdens zijn stage kwam Fons er namelijk achter dat je best veel mogelijkheden hebt om als geoloog aan de slag te gaan bij Tata Steel. ‘Aan het einde van je opleiding kom je dan voor een keuze te staan: ga ik verder leren en dus een PHD doen? Of ga ik het geleerde in de praktijk toepassen?’ Fons heeft voor het laatste gekozen en is bij PTC aan de slag gegaan als Ovenbouw engineer. 

Als ovenbouw engineer houdt Fons zich bezig met diverse projecten, waarbij hij middels een minimale aanpassing, maximaal resultaat probeert te behalen. ‘Daarnaast heb ik ook veel contact met leveranciers. Over de door hun geleverde producten, de toepassing hiervan en de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen voor Tata Steel. En verder leer ik de bouwtekeningen lezen van diverse installaties om hier ook aanpassingen aan te kunnen doen’

‘De toekomst? Ik denk dat we nog vele uitdagingen op ons pad krijgen. En waar ik terecht kom? Dat gaan we zien! In september start ik met het Young Professional programma dus ben benieuwd welke inzichten ik daar ga verkrijgen.

Heb je interesse in het Young Professional programma van Tata Steel? Klik dan op onderstaande button!

Werken bij Tata Steel
Deel dit bericht

Comments are closed.