Bij OchtendMensen sta je er niet alleen voor

0
Leestijd: 2 minuten

Als adviseur bij OchtendMensen sta je er niet alleen voor. Samen met collega’s die ongeveer tegelijk zijn gestart vorm je een @groep met wie je opleidingen volgt, en altijd ervaringen kan uitwisselen. Bente van der Sman werkt sinds februari 2018 bij OchtendMensen en vertelt je in haar blog over haar ervaringen als adviseur en over de meerwaarde van een @groep. 

Vers uit de studiebanken vond ik het best spannend om aan de slag te gaan als adviseur. Mijn eerste echte baan, nieuwe verantwoordelijkheden en in m’n eentje aan de slag voor de opdrachtgevers. Heel leuk, maar ook best overweldigend. Met zo veel nieuwe dingen is het fijn om een groep om je heen te hebben die ongeveer hetzelfde meemaakt, met wie je ervaringen kan uitwisselen en aan wie je de ‘domme vragen’ kan stellen. Die groep was er! Samen met zeven collega’s die al eerder waren gestart vormde een @groep.  

Al voor mijn eerste officiële werkdag volgde ik de eerste training samen met mijn @groep waarbij we aan de slag gingen met de DISC-persoonlijkheidstest. Door samen met de groep de resultaten van onze testen te bespreken, leerde ik niet alleen mezelf maar ook de groep beter kennen. In de trainingen die later volgden kwam dit nog vaak terug. Soms kom je in je werk lastige situaties tegen zoals een opdracht waar je net niet goed uitkomt of een samenwerking die niet optimaal verloopt. Het is fijn als tijdens een training of intervisie blijkt dat anderen dit ook hebben. Nog fijner is dat je vaak tot oplossingen komt door er samen over te praten. Ondanks dat iedereen andere opdrachten doet zijn de situaties wel herkenbaar. Daardoor kun je je goed in de ander verplaatsen. Anderzijds, kom je door andere ervaringen ook weer tot andere manieren om met bepaalde situaties om te gaan. Sommige dingen in het werk die ik lastig vind, vinden anderen bijvoorbeeld juist leuk. Dat maakt dat je op een andere manier naar situaties leert kijken. Deze combinatie van herkenning, en leren van elkaar maakt het superfijn om met je @groep samen te komen en ervaringen te delen.

Nu wij als @groep verder in onze OchtendMensen tijd zijn is er ook ruimte om samen wat meer vooruit te kijken. De eerste onzekerheden van het werk als adviseur zijn weg en de gesprekken gaan meer over waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en wat we wel en niet willen doen in opdrachten. Het is leuk om te merken dat je met elkaar die ontwikkeling doormaakt. Hierover praten werkt ook weer inspirerend. 

Naast trainingen, praten over lastige situaties en toekomstplannen is het hebben van een @groep vooral ook heel gezellig. Samen eten, met z’n allen mee op wintersport, of een koffietje op vrijdag, met je @groep heb je altijd een leuke groep met wie je samen de mooie OchtendMensen tijd doorloopt! 

Benieuwd naar het werken bij OchtendMensen? Kom naar onze Inhousedag!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.