Zelfontwikkeling bij Young Professionals

0
Leestijd: 3 minuten

Wat Young Professionals het allerbelangrijkst vinden in een baan? Zelfontwikkeling! Ook Capgemini noemt het cruciaal. “Persoonlijke groei maakt je beter en gelukkiger. Bovendien is het goed voor het bedrijf”, zegt Kido Koenig, Talent Manager bij Capgemini.

“Onze mensen zijn onze bread & butter. Ze moeten altijd vooruit lopen op de markt om goed advies te kunnen geven aan de mensen door wie ze worden ingehuurd. Hoe we daarvoor zorgen? Continue training en ontwikkeling. Het staat zelfs in de top van onze strategische prioriteiten”, vertelt Koenig enthousiast. “Ons beleid heet ‘All you can train’ en is erop gericht bijna altijd ‘ja’ te zeggen als iemand een opleiding wil volgen. We investeren volop in onze mensen.”

Snel groeien

Wie als Young Professional start bij Capgemini volgt sowieso een tweejarig opleidingsprogramma dat Associate Masterclass heet. “Young professionals maken bij Capgemini een flink deel van de populatie uit. Afhankelijk van het bedrijfsonderdeel soms wel tot een derde van de medewerkers. Een goede zaak want zij brengen een belangrijk deel van de vernieuwing en leven in de brouwerij”, legt Koenig uit. “Maar goede begeleiding is daarbij wel belangrijk, vandaar de Associate Masterclass. Daarin wordt alle ruimte geboden om persoonlijke en professionele skills te trainen. Het doel? Snel groeien.”

‘Wie wil, kan elke avond van de week bezig zijn met zijn eigen ontwikkeling’

Van collega’s voor collega’s

Verder is er een eigen opleidingsinstituut, de Capgemini Academy, en worden met het leerprogramma AdvantageYou workshops van, voor en door collega’s gegeven in de avonduren. “Wie wil, kan elke avond van de week bezig zijn met zijn eigen ontwikkeling”, lacht Koenig. “Er is ontzettend veel kennis en ervaring aanwezig in ons bedrijf. Dat willen we graag met elkaar delen. Ontwikkeling zit echt ingebed in onze organisatie. Zo is er naast je manager ook een persoonlijke counselor die kan adviseren in specifieke trainingen voor jou. Maar je moet het wel zelf doen. Eigen initiatief is minstens zo belangrijk.”

Miljoenenproject leiden

En wie initiatief toont, kan bij Capgemini ver komen. “Jonge mensen doen bij ons soms hele spannende dingen. Zoals een groot miljoenenproject leiden op je 29e”, zegt Koenig. “Uitdaging en ontwikkeling vinden in je werk, is bij Capgemini niet moeilijk. Je kunt verschillende keukens vanbinnen zien in binnen- en buitenland. Zelf heb ik de eerste 5 jaar bijvoorbeeld in 7 landen gewerkt. Maar ben je klaar met consulting dan kun je ook verder in een richting als talentmanagement. Alles is mogelijk, als je er zelf achteraan gaat.”

Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen

Ook Maartje Cremers (27) pakt haar kansen bij Capgemini. “Na een studie psychologie werd in mijn vorige baan duidelijk dat ik liever de IT in ging. Begin januari ben ik daarom gestart als Operations Delivery Manager op het hoofdkantoor van Capgemini. En sindsdien heb ik al vele opleidingen en cursussen gedaan. Van ITIL en BiSL tot lean management en ‘How to work with India’”, vertelt Cremers. “Heerlijk dat er zoveel mogelijk is, ik maak daar graag gebruik van. Vooral de introductieavond voor nieuwe talenten bij Capgemini via AdvantageYou vond ik inspirerend. Het was een echte quickstart guide met tips en tricks. Leuk om dat met collega’s te doen.”

‘Van ITIL en BiSL tot lean management en ‘How to work with India’, in een half jaar kun je veel doen’

Maandelijks een borrel

Aan aandacht voor Young Professionals geen gebrek. “Er zijn verschillende clubs voor collega’s tot 30 jaar. We zoeken elkaar op, delen ervaringen en drinken maandelijks een borrel”, aldus Cremers. “Wie vragen heeft, kan altijd bij iemand terecht. Zo ben ik voor ik startte met de ITIL-training gewoon eens rond gaan vragen welke opleidingen iedereen gedaan heeft en welke nuttig waren. Een leuke manier om kennis te maken én te beslissen wat ik zou doen.” Een prima voorbeeld van de cultuur bij Capgemini, aldus Koenig. “We hebben een vrije bedrijfscultuur met ondernemende mensen. Allemaal in het keurslijf? Niets voor ons. En ‘ja’ zal altijd ons eerste instinct zijn als je plannen hebt of advies wilt.”

Wil je meer weten over werken bij Capgemini? Kijk dan op capgemini.com/werken-bij-capgemini

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.