Old Colfield met Mike bij ABN AMRO

0
Leestijd: 3 minuten
Mario Hulshof ging op de koffie bij old Colfielder Mike Enting! Benieuwd hoe Mike terugkijkt op het traineeship en wat hij nu doet? Lees dan onderstaand interview!
Dinsdag 10 maart ontmoet ik de altijd goedlachse Mike Enting (ABN 7) in de hal van het ABN AMRO-kantoor aan de Gustav Mahlerlaan. Het is de dag dat ABN maatregelen bekendmaakt in verband met het coronavirus. Gelukkig gaan de maatregelen pas de volgende dag in, en kan ik als ‘gast’ nog gewoon langskomen voor een lunch en een Old Colfield-interview. Mike en ik zijn op dezelfde dag – in september 2018 – begonnen bij Young Colfield, en kijken tijdens de lunch met plezier terug op het traineeship van Mike bij Young Colfield en een aantal gedeelde herinneringen.
Mike, kun je om te beginnen vertellen wat je nu doet bij ABN AMRO?
Ik werk als Development Engineer in het Non Financial Risk Grid. Wij werken in ons team aan interne applicaties die gebruikt worden voor het managen van operationele risico’s en het voldoen aan privacywetgeving. Mijn rol hierin is het vertalen van wensen van stakeholders naar concrete IT-oplossingen. Eind augustus 2019 liep mijn traineeship bij Young Colfield af, en in september ben ik intern in dienst gegaan bij ABN.
 En hoe kijk je terug op je traineeship bij Young Colfield?
Ik moet altijd lachen als ik eraan terugdenk, haha. Ik heb destijds voor Young Colfield gekozen omdat ik echt bij iedereen tijdens de sollicitatieprocedure een goed gevoel had. En ABN was binnen IT op zoek naar generalisten, dat paste wel bij mij. Ik zie het traineeship als een hele goede start van je carrière. Het is een mooie combinatie van een organisatie met jonge, enthousiaste mensen (Young Colfield) en het leren kennen van de ‘echte wereld’ bij een corporate. Ik heb tijdens mijn traineeship hele waardevolle contacten opgedaan, en veel over mezelf geleerd.
Leuk! Kun je eens vertellen wat je over jezelf geleerd hebt?
Nou, bijvoorbeeld dat dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn, voor een ander heel anders kunnen zijn. Bijvoorbeeld de manier waarop je tegen een conflict aankijkt. De een gaat een conflict liever uit de weg, terwijl een ander er niet voor terugdeinst. En ook het bespreekbaar maken van onderwerpen waar je het anders niet zo snel over hebt. Young Colfield biedt een veilige en vertrouwde omgeving om het over dit soort onderwerpen te hebben, en tijdens trainingen wordt er echt even tijd en prioriteit aan gegeven.
En hoe vond je het om in een team te zitten tijdens je traineeship?
Het team is echt een niet te onderschatten onderdeel van het traineeship. Je wordt uitgedaagd door de kwaliteit van je teamgenoten, en het feit dat je allemaal zo’n verschillende achtergrond hebt vormt een inspiratiebron. Het was bijvoorbeeld mooi om te zien hoe onze verschillende kwaliteiten tijdens verschillende trainingen naar boven kwamen. We hebben nu nog steeds eens in de zoveel tijd een borrel, en mijn teamgenoot Bas zit op dezelfde afdeling als ik, dus wij zien elkaar nog dagelijks. We werken trouwens ook allemaal nog voor ABN.
Wat waren voor jou de hoogtepunten uit je traineeship?
We zijn een keer als team gaan waterskiën op een veel te koude dag in maart, dat was wel een hoogtepunt. En ik vond de ouderavond bij Young Colfield heel leuk. Na een korte stilte: mijn ouders waren er trouwens niet.. Misschien vond ik het daarom wel zo leuk, haha.
Laatste vraag: heb je nog advies voor startende trainees?
Gun jezelf de tijd. Je kunt in het begin al snel denken: ‘’iedereen gaat zo snel, en ik loop achter.’’ Maar dat denkt iedereen, en daarin moet je jezelf de tijd gunnen. Ik heb gemerkt dat opdrachtgevers veel verder kijken dan je eerste paar weken of de eerste paar taakjes die je uitvoert.
Deel dit bericht

Comments are closed.