Ingewerkt worden in tijden van corona

0
Leestijd: 2 minuten

Het is zover, je eerste werkdag! Dit is natuurlijk altijd een beetje spannend. En al helemaal in de huidige tijden van corona. Bij ProRail doen wij ontzettend ons best om onze nieuwe medewerkers een warm welkom te geven, ondanks dat het inwerken vanuit huis gebeurt. Lisa begon in juni als Procesbeheerder HRM. Ze vertelt je hoe zij het heeft ervaren om ingewerkt te worden in tijden van corona.

Mijn eerste werkdag

Afgelopen maart heb ik volmondig ja gezegd tegen ProRail om te starten in de functie van Procesbeheerder op de HR-afdeling. Mijn startdatum was begin juni. Niet wetende dat de tijd zo enorm zou kunnen veranderen in een paar maanden. Ik keek er erg naar uit om op mijn eerste werkdag binnen te lopen bij een mooie grote organisatie om mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en te leren kennen! Helaas was dit niet het geval. Dit neemt niet weg dat ik op mijn eerste werkdag op kantoor hartelijk werd verwelkomd. Maar natuurlijk wel op 1,5 meter.

Deze dag zijn we meteen gestart met mijn eerste Teams meeting met mijn eigen team. Het verraste mij dat mijn collega’s dit al als een van de normaalste zaken beschouwden. Super knap hoe iedereen zo goed en snel kan omschakelen. Hoewel dit de eerste keer was dat ik mijn collega’s zag, voelde ik me erg welkom in het team!

Na de eerste dag op kantoor om onder andere mijn laptop op te halen, werk ik alleen nog maar vanuit huis. Het was heel erg wennen aangezien ik vanuit een kamertje werk wat tegelijkertijd mijn keuken, woon-, werk- en slaapkamer is.

Contact met collega’s

Een van de dingen die mijn werk leuk maakt is goed contact hebben met collega’s. Hoewel dit nu allemaal digitaal gaat, heb ik het gevoel dat ik ze al een lange tijd ken. Het is vreemd om te realiseren dat ik ze dus nog nooit in het echt heb gezien. Met enkele collega’s maak ik eens per week een wandeling door Utrecht. Dit geeft mij veel energie en beschouw ik zeker als een van de hoogtepunten. Ik kijk er dan ook naar uit om iedereen eens in het echt te zien op kantoor.

Online kennismakingsactiviteiten

Het inwerken is soepel verlopen. De bila’s via Teams waren wekelijks gepland door degene die mij heeft ingewerkt. Daarnaast heb ik veel kennismakingsgesprekken gehad om toch mijn HR-afdeling te leren kennen. ProRail organiseert iedere maand een online introductiedag. Een paar nuttige uren, waardoor je de organisatie beter leert kennen en in contact komt met andere collega’s die ook onlangs gestart zijn binnen ProRail.

Zoals je leest is Lisa erg positief over haar inwerkperiode! Verwelkomen we jou binnenkort ook bij ProRail?

Deel dit bericht

Comments are closed.