Zo is het als startende bedrijfsjurist bij ProRail

0
Leestijd: 2 minuten

Ik ben Liselotte en ik ben in januari begonnen bij ProRail als Legal Intern Corporate Law. Na mijn stage ben ik fulltime bij ProRail in dienst gekomen en sinds augustus werk ik als bedrijfsjurist. Ik vertel je hoe werken bij ProRail me tot nu toe bevalt!

Mijn eerste indruk

Binnen de universiteit stond een vacature open voor een stagiaire bij ProRail. Ik wist dat ProRail iets met spoor en stations deed, maar wat precies dat was mij niet duidelijk. Ik ben nu een aantal maanden bij ProRail aan het werk en ik kom nog steeds achter nieuwe zaken waar ProRail zich als maatschappelijke organisatie mee bezighoudt. Super interessant! 

Altijd nakijken, nooit aannemen

Als bedrijfsjurist is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Dit leerde ik al helemaal in het begin, toen ik als stagiair bij ProRail aan de slag ging. Het belangrijkste dat ik tot nu toe heb geleerd is dan ook de afkorting Anna. Anna staat voor altijd nakijken, nooit aannemen. Dit heeft me al in veel situaties geholpen en dit houd ik dan ook altijd in mijn achterhoofd!

Wat werken bij ProRail leuk maakt

Werken bij ProRail is niet alleen heel leerzaam, maar het is ook nog eens heel leuk. Het leukste bij ProRail tot nu toe zijn toch wel de teamuitjes en de borrels. Deze zijn altijd gezellig en onvergetelijk! Die staan toch wel op een dikke nummer 1. Helaas kan dit voorlopig nog even niet. Maar gelukkig zijn de teamuitjes en de borrels niet het enige leuke aan werken bij ProRail. Ook mijn functie vind ik namelijk echt heel leuk. Ik werk als bedrijfsjurist binnen drie verschillende afdelingen, namelijk bij corporate legal en bestuursondersteuning en daarnaast werk ik ook nog mee aan het implementatieteam dat ProRail omvormt naar een zelfstandig bestuursorgaan. Hierdoor is geen enkele dag saai. Als startende jurist word ik in allerlei dossiers betrokken, mag ik overal mee naartoe en word ik echt begeleid. Zelfs met het thuiswerken, voel ik me onderdeel van het team en leer ik elke dag nieuwe zaken!

Benieuwd naar het verhaal van Mathijs die als Technisch Trainee zijn ervaringen deelt over Prorail? Klik dan hier!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.