ProRailers vertellen hun ervaring

0
Leestijd: 2 minuten

Het vinden van een stage, traineeship of eerste baan die echt bij jou past. Dat is toch best een hele uitdaging. Welke functies vind je leuk en welk type bedrijf past bij jou? Vanaf de buitenkant is het toch best moeilijk om in te schatten hoe het er binnen een bedrijf nou echt aan toe gaat. Om jou een handje te helpen, vroegen wij een aantal van onze stagiairs, trainees en starters hoe zij eigenlijk dachten over ProRail voordat ze bij ons aan de slag gingen. En natuurlijk of dit beeld is veranderd nu ze bij ons werken. Zo weet jij hoe werken bij ProRail écht is.

ProRailers op zichzelf gericht? Allesbehalve!

Sommigen dachten dat iedereen binnen ProRail vooral heel erg met zichzelf bezig is. Zo zei stagiair Marieke het volgende: “Ik dacht dat binnen ProRail iedereen heel erg op zichzelf gefocust zou zijn en op zijn of haar eigen ontwikkeling.”. Gelukkig blijkt het tegendeel waar te zijn. “Nu ik een aantal weken stage loop ben ik erachter gekomen hoe werken bij ProRail écht is en dat het niet zo is. Binnen ProRail kijken collega’s naar elkaar om en ze zijn echt altijd bereid om je te helpen. In ieder gesprek dat ik heb gehad, kwam dit ook naar voren!”

Ook Roald, onze Bouwmanager, ervaarde dit. “Het viel mij op hoe behulpzaam mijn collega’s waren als ik met vragen bij hen kwam. De werksfeer op kantoor was en is dan ook heel prettig. Er zijn veel ervaren collega’s die al jaren ‘bij het spoor’ werken, die graag hun kennis delen.”

Continu willen verbeteren

Daarnaast hadden sommigen het idee dat ProRail een beetje een saaie organisatie zou zijn. Zo zei trainee Martijn “Voordat ik solliciteerde bij ProRail dacht ik dat ProRail een hele interessante, maar wel een beetje stoffige organisatie was.” Nu ziet hij dat ProRail ook een andere kant heeft: “Bij de selectiedag van het traineeship kwam ik erachter dat er juist een hele energieke en gedreven groep mensen bij ProRail werkt! En nu zie ik dat ProRail twee kanten heeft: enerzijds soms wat log en conservatief, anderzijds heel energiek en de wil om dingen beter te doen!”.

Ook Amin, Officier van Dienst, herkent de energie en de wil om dingen beter te doen. ”Toen ik kennismaakte met ProRail merkte ik dat ze graag wilde vernieuwen door young professionals aan te trekken, de processen beter in te richten en voorbereid te zijn op de reizigersgroei in 2030. Continu verbeteren is het motto!”

En het valt niet alleen op dat ProRail als organisatie continu wil verbeteren. Maar er is ook aandacht voor de ontwikkeling van de ProRailer. Zo zegt stagiair Britt: “Bij ProRail krijg ik de ruimte om mijzelf te ontwikkelen en omdat het zo’n grote organisatie is, kan dit ook op veel verschillende vlakken. Met zoveel leuke spontane collega’s om mij heen begin ik elke dag met plezier aan mijn stagedag.”.

We hopen je met deze blog een eindje op weg te helpen met je zoektocht naar jouw perfecte match.

Deel dit bericht

Comments are closed.