Het geheim van de sollicitatiebrief

0
Leestijd: < 1 minuut

Een goede sollicitatiebrief schrijven is ontzettend moeilijk, zeker wanneer je meerdere sollicitaties doet. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw sollicitatiebrief er niet één is van dertien in een dozijn?

Het geheim van een goede sollicitatiebrief is eigenlijk heel eenvoudig. Sollicitatiebrieven worden namelijk nog steeds gelezen door de HR-medewerkers van het bedrijf, dit zijn nog steeds gewoon mensen. Een goede sollicitatiebrief is niet een standaard brief waarvan zij er vele zullen ontvangen, een goede sollicitatiebrief speelt in op hun gevoel. Naast dat de recruiters kijken naar de harde feiten van een sollicitatie, zijn zij ook op zoek naar een nieuwe collega!

In een goede sollicitatiebrief komt duidelijk je persoonlijkheid naar voren. Laat vooral de delen van je persoonlijkheid naar voren komen die aansluiten bij de bedrijfscultuur van het bedrijf. Dit zal niet meteen resulteren in een gesprek, maar het zou wel eens net dat verschil kunnen zijn tussen jou en de andere twaalf sollicitanten.

Deel dit bericht

Comments are closed.