Als adviseur in de zorg bij Ochtendmensen.

0
Leestijd: 3 minuten

Hoe is de overgang van studeren naar het werkende leven, en wat voor soort opdrachten kan je verwachten als adviseur in de zorg? In dit interview vertelt Milou Tholen over haar ervaringen als adviseur in de zorg bij OchtendMensen.

”Dat werkende leven, stiekem heel erg leuk!”

Hoi Milou, kan je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Milou Tholen, 27 jaar en bijna 3 jaar werkzaam bij OchtendMensen. Ik heb een achtergrond in de Bestuurskunde en voor die studie gekozen vanwege mijn politieke en maatschappelijke interesse én het kijken naar thema’s vanuit diverse perspectieven. Daarom oriënteerde ik me aan het eind van mijn studie op een jong-talent-programma. Ik vond nog steeds veel thema’s en de organisaties in de non-profitsector leuk, had het gevoel dat ik na de universiteit nog lang niet uitgeleerd was en wilde er zo achter komen “wat wil ik worden als ik later groot ben?” Zo kwam ik dus uit bij OchtendMensen, een driejarig traject waarin je verschillende opdrachten en projecten uitvoert én daarnaast veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding om te groeien in het vak van organisatieadviseur en projectmanager. En dat samen met zo’n 30-40 jonge, enthousiaste collega’s en veel informele activiteiten. Goede combinatie dus!

Waar komt jouw interesse in de zorg vandaan?

“Vroeger” wilde ik kinderdokter worden. Alleen mijn minder ontwikkelde bètakant maakte dat ik daar op de middelbare school eigenlijk al niet meer mee bezig was. Vervolgens werkte ik in de zomers als huishoudelijke hulp in een verzorgingstehuis, waar ik de zorg van dichtbij mocht meemaken. Het was hard werken, maar ook heel leuk. Bijvoorbeeld door de mooie gesprekken met bewoners. Ook kwam het thema zorg terug in mijn studie, zoals bij een onderzoek naar de GGZ en in mijn afstudeerscriptie over de toekomst van lokale zorgcoöperaties.

Wat doe je momenteel aan opdracht(en) voor OchtendMensen als adviseur in de zorg?

Op dit moment werk ik vanuit OchtendMensen met veel plezier vier dagen in de week als stafmedewerker in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van UMC Utrecht. Een hele mooie plek om te werken en daarom ben ik heel blij dat ik daar straks na OchtendMensen vast in dienst zal komen. Een greep uit mijn werkzaamheden zijn het voorbereiden op de internationale accreditatie, het coördineren van de Ouderraad en Kinderraad van het WKZ, het ondersteunen van een interne verhuizing van patiëntengroepen in het WKZ en het opvolgen van acties naar aanleiding van een aantal patiëntervaringsonderzoeken. Heel divers en heel leuk!

Dit is nog maar één opdracht in de zorg, er zijn nog zoveel mooie zorg gerelateerde werkplekken en projecten die mijn collega’s doen. Wat te denken van een grote ziekenhuisverhuizing, de ontwikkeling van een gezondheidszorgapp, het ontwikkelen van zorgpaden, samenwerking bevorderen tussen zorgorganisaties, het implementeren van het kwaliteitskader in de gehandicaptenzorgsector en zoveel meer! Het mooie van OchtendMensen is dat je in drie jaar verschillende opdrachten doet, en dus de tijd hebt om veel te ontdekken!

Heb je nog tips voor toekomstige afstudeerders die de arbeidsmarkt op gaan?

Het zijn wel open deuren, maar probeer via stages en (studie gerelateerde) nevenactiviteiten jezelf verder te ontwikkelen. Bezoek zeker evenementen en activiteiten van organisaties om hen beter te leren kennen. Dat zegt zoveel meer dan vacatureteksten! Natuurlijk kan ik een jong-talentprogramma of traineeship aanraden! En een geruststelling: je hoeft echt nog niet te weten “wat je later worden wil”. Dat weten ook veel mensen met 20 jaar werkervaring nog niet. Ik ga nu bijna klinken als een oud omaatje, maar gun jezelf de tijd om te “leren werken”, en te zorgen voor een goede “werk-privé balans”. Er komt ineens veel op je af, doordeweeks uitslapen is er niet meer bij, maar geloof me, na een tijdje ben je gewend aan 40 uur per week werken en vroeg opstaan en is het gewoon heel erg leuk!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.