Wat doe je als adviseur bij Anderson MacGyver

0
Leestijd: 2 minuten

Lisa Folkertsma (23) doet een project in Business Consultancy bij Anderson MacGyver.

Voor mijn opdracht werk ik als consultant/adviseur bij Anderson MacGyver. Het bedrijf helpt organisaties om technologie en data slimmer in te zetten en daarmee meer business waarde uit IT te halen. De opdrachten die Anderson MacGyver voor haar klanten doet zijn onder te verdelen in drie richtingen: het opstellen van digitale strategieën, het ontwerpen en implementeren van digitale organisaties en het selecteren en contracteren van passende technologieën en partners.

Consultancy is afwisselend 

Wat mij direct opviel, is dat werken in consultancy heel afwisselend is. Niet alleen qua opdrachten, maar ook wat betreft de mensen om je heen. Het team waarin je samenwerkt verschilt per opdracht en ook de bezetting op kantoor is iedere dag anders doordat er zowel op kantoor als bij klanten gewerkt wordt. De sfeer binnen Anderson MacGyver is heel relaxed en ik voelde mij hier snel thuis. Er wordt gewerkt op flexplekken en afgelopen vrijdag zat ik zelfs met schoenen uit op de bank te werken!

Meer dan een adviseur

Wat ik aan mijn collega’s merkte, is dat iedereen kritisch is, maar open staat voor vragen. Ik hoef dus niet bang te zijn om mijn mening te geven. De eerste weken ben ik vooral bezig met het assisteren bij opdrachten. Er zijn veel IT-gerelateerde afkortingen die ik nog niet ken en iedere dag leer ik er een paar bij. Als consultant breng je daarnaast veel tijd door in Powerpoint en Excel. De trucjes die ik tijdens het behalen van mijn Excel certificaat leerde, komen nu al heel goed van pas. Verder hebben alle consultants interne verantwoordelijkheden waar ze zich mee bezig houden naast het consultancy werk, zoals marketing en IP. Als je iets interessant vindt of ergens meer over wilt leren, kun je dit aangeven. Zo vind ik het erg leuk om aan websites te werken en heb ik sinds een aantal weken het beheer van de Anderson MacGyver website overgenomen. 

Betrokken collega’s

Met zo veel mannen in het bedrijf zou je denken dat je vooral door hen in de maling genomen wordt. Maar nee hoor, ook de vrouwen kunnen er wat van. Tijdens de lunch moeten vooral mijn eetgewoontes het ontgelden, onder het mom van ‘even checken of je gezond genoeg eet’. Als goede consultants wordt er stevig doorgevraagd en komen er zelfs probleemanalyses van elkaars liefdesleven boven tafel.

“Met zo veel mannen in het bedrijf zou je denken dat je vooral door hen in de maling genomen wordt.”

Ook Young Influencer worden? Meer informatie over de Talent Incubator lees je hier!

Deel dit bericht

Comments are closed.