Een opdracht die echt bij mij past!

0
Leestijd: 3 minuten

Door: Sophie Henneveld

Het is een van de grootste clichés, maar ik gebruik hem toch: wat is de tijd snel gegaan! Begin dit jaar werkte ik nog aan mijn scriptie, reisde ik het volgende moment door Afrika en nu ben ik alweer meer dan drie maanden aan het werk bij EVG Start. In die drie maanden is zoveel gebeurd. In deze blog ga ik je er alles over vertellen.

Nieuwe indrukken

Als je een beetje de andere blogs hebt gevolgd dan weet je waarschijnlijk al dat de eerste maand van het EVG traineeship begint met een intern traject. Samen met je klasje ga je meerdere certificaten behalen, doe je kwaliteitstesten en ga je langs je collega trainees die al op opdracht zitten. Je doet ontzettend veel nieuwe indrukken op. Dat is natuurlijk leuk, en je leert er heel veel van, maar het is ook best wel een beetje vermoeiend 🙂 Het fijne aan het traineeship bij EVG Start is de open cultuur, dat we één grote familie zijn en dat je dus al die indrukken met elkaar kunt delen. Ik kwam er al snel achter dat niet alleen Sanne en Wouter uit mijn startersklasje, maar ook de ‘oudere’ trainees het best een intensieve tijd vonden.

Mezelf leren kennen

In de eerste maand heb ik niet alleen mijn mede trainees leren kennen, maar door de intensieve coaching ook vooral mijzelf. En met al die nieuwe inzichten en zelfkennis werd ik vervolgens geplaatst op mijn Startproject. Een Startproject is een project van een maand dat je uitvoert bij een van de opdrachtgevers van EVG Start. In mijn geval was dit de IT afdeling van de KLM. Tijdens dit project heb ik de huidige KLM processen op het gebied van incidents, changes en problems geanalyseerd en gekeken hoe deze processen efficiënter gemaakt kunnen worden. Naast het beschrijven van de huidige processen, heb ik ook met collega’s van KLM gesproken om te vragen naar hun mening en waar zij graag verbeteringen zien. Ik vond dit project erg leuk en leerzaam, en heb het naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Ik ben er tijdens het project vooral achter ben gekomen dat ik graag met mensen werk en niet alleen processen analyseer. Dit heb ik kunnen bespreken tijdens de wekelijkse gesprekken met mijn coach en zo zijn wij erachter gekomen dat ik graag in de breedte werk met verschillende mensen in plaats van in de diepte processen te analyseren.

Een opdracht die bij mij past

Mijn coach is toen op zoek gegaan naar een opdracht die echt bij mij past. En dat is gelukt! Nadat ik mijn Startproject bij KLM heb afgerond ben ik aan de slag gegaan als productmanager bij Feenstra. Da’s een functie die weinig met ICT te maken heeft… En dat is het mooie van EVG Start! Er wordt gekeken naar wie jij bent en waar jouw interesses liggen. Bij Feenstra heb ik een veelzijdige rol waarbij ik processen rondom verschillende producten overzie. Zo praat ik bijvoorbeeld met monteurs over het implementeren van een nieuw product, overleg ik met marketing voor nieuwe campagnes en pas ik prijswijzigingen in contracten aan.

Veel geleerd

Er wordt veel van mij verwacht vanuit Feenstra en dat is goed. Door veel (kritische) vragen te stellen, eindeloos notities te maken en veel koffie te drinken met collega’s leer ik erg veel. Daarnaast heb ik wekelijkste coaching gesprekken met mijn Mentor Coach van EVG waar ik alles kan bespreken. Van onzekerheden die je hebt tot business case vragen. Maar ook de plannen voor het weekend worden samen doorgenomen, alles is bespreekbaar. Kortom, wat heb al veel geleerd de afgelopen maanden. En dit is nog maar het begin.

Op naar nog meer nieuwe indrukken, coaching gesprekken en het koffiezetapparaat!

Wil jij ons leren kennen? Bekijk dan hier onze inhousedagen.

Deel dit bericht

Comments are closed.