Max Rood doet een Tax Traineeship bij PWC

0
Leestijd: 2 minuten

Als startende fiscalist met jouw unieke achtergrond begin je in het Tax Traineeship, wat dat voor jou kan betekenen kun je hier lezen. Max vertelt over zijn eerste jaar in het traineeship.

Waarom heb je voor het Tax Traineeship gekozen? 

“Tijdens mijn studie geschiedenis miste ik de directe koppeling naar de maatschappij. Ik wilde niet de wetenschapper in de ivoren toren zijn maar met beide benen in de maatschappij staan. Omdat ik mij tijdens mijn studie gefocust heb op economische geschiedenis ben ik na de studie afgerond te hebben op zoek gegaan naar een baan of traineeship binnen de financiële wereld. Het tax traineeship van PwC leek mij de perfecte mogelijkheid om met een niet-traditionele studieachtergrond alsnog bij een bedrijf te gaan werken dat midden in maatschappij staat en een belangrijke spil vormt in de financiële dienstensector. Het was een zeer uitdagende en unieke kans om mij binnen het bedrijfsleven om te scholen die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze en heb het ontzettend naar mijn zin als trainee bij PwC.”

Wat vind je het leukste in het werk of in het traineeship?

“Het werk is enorm uitdagend. Je weet nooit precies hoe je werkdag eruit zal zien, elke dag moet je anticiperen en creatief bezig zijn. Bovendien is het scala aan werkzaamheden enorm breed. Van het schrijven van memo’s tot het maken van presentaties, je bent elke week met andere, nieuwe opdrachten bezig. Sommige opdrachten zijn heel fiscaal, anderen zijn vooral juridisch, vaak is het een combinatie van beide. Ook dit draagt bij aan het uitdagende en afwisselende karakter van de werkzaamheden. Wat natuurlijk nog het leukste is aan het werk is het sociale karakter van de werkzaamheden. Waar ik tijdens mijn studie veel, vrijwel alles, alleen deed doe ik bij PwC alles met collega’s. Het werken in een team, met collega’s voor klanten, is dan ook een verademing en iets wat ik enorm gemist heb.”

Wat heb je gestudeerd?

“Ik heb geschiedenis gestudeerd aan de UvA met speciale aandacht voor de vroeg-moderne economische en handelsgeschiedenis. Ik heb toentertijd gekozen voor de studie geschiedenis omdat ik niet goed wist wat ik wilde studeren of “later wilde worden”. Geschiedenis sloot goed aan bij mijn brede interesse: je krijgt tijdens je studie te maken met politieke, economische en sociaal-culturele geschiedenis maar ook met filosofie en antropologie. Tijdens mijn studie ben ik het brede karakter van de studie als een vloek en zegen tegelijkertijd gaan ervaren. We werden opgeleid als wetenschappers, die wetenschappelijke onderzoek deden voor wetenschappers. Ik miste de maatschappelijk relevantie van de werkzaamheden. Na het afronden van mijn master heb ik getwijfeld om nog een andere studie te gaan doen maar ik wilde tevens een start maken met mijn carrière. Het tax traineeship van PwC bood mij de mogelijkheid carrière en studie te combineren.”

Hoe kun je het geleerde van je unieke achtergrond gebruiken bij PwC?

“Er zijn opvallend genoeg grote overeenkomsten tussen de vaardigheden die ik heb ontwikkeld tijdens mijn studie en de vaardigheden die nodig zijn voor mijn werkzaamheden bij PwC. Tijdens mijn studie moest ik grote hoeveelheden informatie analyseren om daar de belangrijke punten uit te halen en die schriftelijk of mondeling te presenteren voor een bepaald publiek. Bij PwC doe ik niets anders. Ik analyseer informatie, trek daar conclusies uit en presenteer die samen met collega’s voor klanten. Hoewel de onderwerpen verschillen heeft dit de overgang van studie naar PwC absoluut vergemakkelijkt.”

Solliciteer voor het Tax Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.