Young Colfield – Business Developer bij ABN AMRO

0
Leestijd: 4 minuten

Young Colfield – Time flies; mijn eerste opdracht zit erop! Na zes maanden als Business Developer bij ABN AMRO gewerkt te hebben, blik ik met een goed gevoel terug op mijn eerste opdracht in het Talent Program. In dit blog ga ik in op mijn werkzaamheden bij ABN, en vertel ik wat ik tijdens deze zes maanden geleerd heb over mijn ideale werk(omgeving).

Context

Om uit te leggen wat ik bij ABN AMRO gedaan heb, begin ik met een stukje context over de afdeling en het team waar ik deel van uitmaakte. Ik werkte binnen de Private Banking tak van ABN AMRO. Private Banking richt zich op financiële dienstverlening voor vermogende particulieren. De Private Banking tak van ABN AMRO bestaat uit verschillende afdelingen (of ‘Grids’, zoals deze bij ABN genoemd worden). Ik werkte in een team dat onderdeel uitmaakt van het International Core Banking Grid. Dit Grid houdt zich bezig met het IT-platform waar bepaalde onderdelen van de bank op draaien. Dit IT-platform wordt het ‘core banking system’ genoemd. Door dit systeem stromen transacties, worden effecten verhandeld en worden leningen en kredieten verstrekt. Binnen deze afdeling maakte ik deel uit van het Value Proposition Team. Dit team bestaat uit 9 mensen. Met wie ik tijdens mijn opdracht een ontzettend leuk contact heb opgebouwd.

Business Developer

Als Business Developer in het Value Proposition Team heb ik – samen met een klein projectteam – interviewsessies gehouden. Dit bij de Franse branche van ABN AMRO Private Banking in Parijs om in kaart te brengen op welke (lokale) IT-systemen/applicaties de Franse (Private) bank draait. Ook hebben wij medewerkers in Frankrijk gevraagd ons te vertellen welke producten en diensten zij aan klanten aanbieden. Om vervolgens op zoek te gaan naar specifiek Franse (lokale) producten of diensten waar het ‘core banking system’ (nog) niet op ingericht is. Het doel van het in kaart brengen van het Franse IT-landschap hangt samen met een van de grotere doelen op de afdeling waar ik werkzaam was. Namelijk het harmoniseren van de ‘core banking system(s)’ bij de buitenlandse branches van ABN AMRO Private Banking. Dit wordt gedaan door de ‘Model Bank’ (het standaard ‘core banking system’ van ABN AMRO) te migreren naar elke buitenlandse branche van ABN AMRO Private Banking. Als alle buitenlandse Private Banking entiteiten op hetzelfde IT-platform draaien, kunnen IT-kosten flink verlaagd worden en kunnen veranderingen makkelijker doorgevoerd worden. Onze analyse van de IT-systemen/applicaties vormde de eerste stap in het migratieproces van de ‘Model Bank’ voor de Franse branche.

Naast deze analyse was ik verantwoordelijk voor de maandelijkse ‘Grid Sync’. Dit is een meeting waarin alle nieuwe IT-initiatieven voor onze afdeling gepitcht worden. Ook heb ik – samen met Maja uit team 20 – een offsite georganiseerd en heb ik mijn manager (Marisa) geholpen met portfolio management en verschillende ad hoc-taakjes. Denk aan het upgraden van de intranet-pagina van onze afdeling, of het maken van visuals in PowerPoint.

Terugkijk

Oké, genoeg over de inhoud van mijn werk! Wat maakt dat ik met een goed gevoel terugkijk op mijn eerste opdracht? Wat mijn eerste opdracht speciaal maakte, is dat ik met maar liefst drie andere trainees van Young Colfield heb samengewerkt bij ABN. De eerste twee maanden heb ik samengewerkt met Maja uit team 20, van wie ik de opdracht overnam. Naast dat ik het enorm gezellig vond om met Maja samen te werken, zorgde zij er ook voor dat mijn ‘landing’ bij ABN heel comfortabel was. Onze manager bij ABN heeft een overvolle agenda, en heeft dus weinig tijd om nieuwe mensen in te werken of wegwijs te maken. Het was daarom super fijn dat Maja hier wel de tijd, de aandacht en het geduld voor had! De laatste maanden heb ik samengewerkt met Clay uit mijn eigen team 21 (#Forever21). In mijn laatste week startte ook Eva (team 22) in het Value Proposition Team.

Ik vond het bijzonder leuk om eerst door Maja ingewerkt te worden. Vervolgens mijn eigen draai aan de werkzaamheden te geven. Om daarna het stokje door te geven aan Clay en Eva. Ook vond ik het mooi om te zien hoe makkelijk Clay en Eva hun plekje vonden in het Value Proposition Team. Typisch Young Colfield, en daar ik best trots op! Ook met mijn directe collega’s bij ABN heb ik een hele leuke tijd gehad. Het team waar ik deel uitmaakte is behoorlijk gefragmenteerd. In de zin dat elk teamlid (voor een groot gedeelte) met zijn of haar eigen project(en) bezig is. Daarnaast zaten we ook zelden met het hele team een dag op dezelfde werkplek. Toch merkte ik dat deze – vaak wat oudere – collega’s het ontzettend leuk vinden als er een jong persoon in het team komt. Naast het feit dat ik veel gelachen heb met mijn collega’s, hebben een aantal collega’s zich ook ontwikkeld tot een soort ‘buddy’. Bij wie ik altijd terecht kon voor vragen of advies.

Wat heb ik geleerd bij ABN AMRO?

Ik ben er gaandeweg mijn tijd bij ABN achter gekomen dat ik graag meepraat over de kern van de werkzaamheden. En dat ik het leuk vind om mee te denken op het moment dat er beslissingen genomen worden. Het liefst met het nodige denkwerk! Dit heeft me ook geleerd dat het niet mijn ambitie is om al te veel faciliterend, ondersteunend of coördinerend werk te doen; ik verdiep me liever in de inhoud. Ook heb ik ervaren dat ik mij bij een grote, internationale organisatie al snel thuis voel. Ook dat ik het heel prettig vind om zelfstandig te werken voor een manager die mij veel vrijheid en verantwoordelijkheid geeft. Of ik per se heel enthousiast word van de financiële sector is voor mij nog een vraagteken. Dus ik heb enorm veel zin in een volgende opdracht in een andere sector!

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Werken bij Young Colfield

 

Deel dit bericht

Comments are closed.