De eerste weken als Dedicated Program trainee

0
Leestijd: 3 minuten

Het begin van het Dedicated Program avontuur
Het is dubbel feest als je als trainee bij Young Colfield start. En dubbel zo spannend. In één klap heb je niet alleen 50 collega’s waaronder ook jouw eigen trainee team bij Young Colfield. Parallel daaraan bevind je je in een nieuwe werkomgeving bij ING, ABN AMRO of één van de scale-ups waar we mee samenwerken! Hoe zijn die eerste weken? Maike, trainee bij ING en Bas, trainee bij ABN Amro, keken terug en vertellen het je!  

De eerste week bij Young Colfield 
 
Maike: De eerste dag van mijn traineeship ontmoette ik mijn andere traineegenoten bij Young Colfield. We waren een zeer divers clubje bij elkaar. We gingen vrijwel direct op teambuilding. Toen kwamen we er al gauw achter dat onze connectie meer was dan alleen het verstaan en begrijpen van ‘code’. Door het delen van zeer persoonlijke verhalen was de toon gezet voor de rest van het weekend. Wat bij mij veel indruk heeft gemaakt is de boks activiteit, waarin het niet zozeer ging om het fysieke stuk, maar veel meer om ons gedrag en communicatie naar de ander toe. Heel leerzaam!
Bas: In mijn team liep het begin van de teambuilding wat stroefjes. Veel dieper dan “Waar woon je?” en “Oh leuk, nee ik maak m’n lunch zelf” gingen de gesprekken niet. Het was lastig om een common ground te vinden waar we het over konden hebben. Zelfs over ABN konden we het niet echt hebben, want één iemand was al 2 maanden bezig, twee waren pas 2 weken bezig en de laatste twee (waaronder ik) moesten nog beginnen. In het verloop van het weekend veranderde dit compleet. Van vijf vreemdelingen transformeerden we naar vijf handen op één buik. Met activiteiten zoals mountainbiken, abseilen, trapeze springen, biertjes drinken en de levenslijn leerden we elkaar niet alleen kennen, maar ook vertrouwen. Dit weekend bracht ons samen en maakte ons een hecht team.
 
Aan het werk! 
En dan is het moment daar, de eerste dag bij de opdrachtgever! Bij Maike was haar mentor Roy (tevens ook een Young Colfield alumni) de eerste die ze sprak. “Het was super fijn dat ik een begeleider had die hetzelfde programma heeft gedaan als wat ik nu doe, dat schept niet alleen een band maar zorgt ook voor begrip. Alle informatie was behoorlijk overweldigend, maar ik voelde me er direct thuis, wat natuurlijk het allerbelangrijkste is. Het verbaasde mij hoeveel je in één week aan terminologie en inhoud al kunt opslaan!
Bas: “Dit was bij mij hetzelfde, ik was benieuwd of de mensen bij ABN AMRO net zo verwelkomend waren als bij Young Colfield. Gelukkig was dat het geval. Er was veel ruimte om te wennen, al mijn vragen te stellen en rustig op te starten.”
Tijd voor gezelligheid
Bas: Wat voor mij erg belangrijk is, is dat ik werk met leuke mensen. Wat de eerste maand bij ABN AMRO extra leuk maakte, waren ook juist die mensen. Iedereen is ondernemend en organiseert veel leuke dingen. Een voorbeeld is de befaamde whiskyproeverij op donderdagmiddag. Om half 5 komen er een stuk of 20 flessen whisky op het bureau te staan waar vervolgens op een deftige manier een mening over wordt gegeven. Ben je voor het eerst? Dan mag je gewoon meedoen. Wil je jezelf inkopen? Dan kost dat één fles. Verder zijn er in de eerste maand dat ik werk bij de ABN al talloze leuke events georganiseerd. Zo heb ik meegedaan aan een crickettoernooi, ben ik bij een feestje van de Young Bankers Association geweest (met open bar) en is er binnenkort een grote bijeenkomst van alle jonge Nederlandse bankiers. Op deze manier blijf je niet te veel haken in de dagelijkse sleur en leer je veel mensen kennen.
Maike:“Bij mij was dat gelukkig niet anders. Mijn eerste week bestond naast inwerken ook uit een Oktoberfest, wat een hele fijne bijkomstigheid was om zo veel mogelijk mensen al te ontmoeten. Daarnaast sprak ik me uit over mijn passie voor machine learning en ook daarop reageerden mensen positief en bleek dit in de nabije toekomst tot de mogelijkheden te behoren. Kortom, echt een fijne start!
Deel dit bericht

Comments are closed.