Trainee meets trainee bij Rowan

0
Leestijd: 2 minuten

Op mijn navigatie staat bestemming Marine Etablissement te Amsterdam en na even zoeken loop ik het terrein op. Ik ben hier nog nooit geweest, maar ik weet gelijk dat ik op de goede plek ben door de militairen die mij links en rechts passeren. Als ik het gebouw binnenloop, komt Talent Program trainee Rowan mij met een lach tegemoet lopen. “Hoi! Welkom bij Defensity College!” Ik denk gelijk: wat een gave omgeving.

Trainee bij Defensity College

Iedereen weet wat Defensie is en wat ze doen, maar écht zichtbaar zijn ze niet. Defensity College was voor mij ook nieuw, maar zodra we met een theetje in de kantine zitten begint Rowan vol enthousiasme te vertellen. Defensity College kun je eigenlijk zien als de start-up binnen het Ministerie van Defensie. Defensie heeft in de huidige tijd en arbeidsmarkt veel openstaande vacatures, terwijl werken bij Defensie zo belangrijk is. Daarom rees de vraag: hoe kunnen wij jonge mensen blijven betrekken bij één van de belangrijkste doelen, het waarborgen van vrede en veiligheid, van ons land? Het antwoord was studenten i.p.v. een bijbaan in de horeca of sales, een bijbaan bij Defensie te bieden.

Persoonlijke opdrachten

Per persoon wordt er gekeken naar opdrachten die passen bij zijn/haar studierichting en interesses. Daarnaast wordt elke werkstudent ook reservist: parttime militair in mijn vocabulair. Vet! Maar dan? Wat als deze studenten zijn afgestudeerd? En dat is waar Rowan om de hoek komt kijken. Rowan is bezig met het opzetten van het Young Professionals Program, een programma voor afgestudeerde werkstudenten die graag bij Defensie willen blijven, maar niet als fulltime militair. Onze generatie millenials wil ontdekken, op avontuur, groeien en vooral niet dat hun pad al voor de komende 15 jaar is uitgestippeld. En ook een steentje bijdragen aan de maatschappij is iets wat deze generatie belangrijk vindt. Redelijk herkenbaar, kan ik zeggen als Young Colfield trainee. Een combinatie van werken bij een civiele organisatie en Defensie is het idee.

Young Professionals Trainee Program

Het opzetten van het Young Professionals Program staat nog in de kinderschoenen, dus voor Rowan is het vooral bouwen aan het programma en sparren met werkstudenten: wat zouden jullie hierna willen? Welke combinaties zijn er mogelijk? Hoe gaan we dit programma op de kaart zetten en met welke partners kunnen samenwerken? Genoeg stof om over na te denken, dus. Rowan zit met haar creatieve blik helemaal op haar plek, krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid en vindt het gaaf dat ze kan bijdragen aan een organisatie dat zo’n belangrijk hoger doel heeft. Eigenlijk zet “onze” trainee een heel nieuw programma op en daar ben ik best een beetje trots op!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.