De werkdag van… De trainees – Vitens

0
Leestijd: 2 minuten

Trainees Nynke van der Veer, Jessica de Koning, Jochem Waterval en Iris van de Vegte

Bij Vitens garanderen we onze klanten elke dag zuiver drinkwater. Vandaag, morgen en in de toekomst. Maar hoe ziet dat er in de dagelijkse praktijk nou uit? Om je een beeld te geven, nemen we je mee in de dag van Nynke, Jessica, Jochem en Iris, trainees bij Vitens.

8.30 UUR

Samen de dag starten met een kop koffie, dat deden we alleen in onze eerste week bij Vitens. Nu heeft ieder zijn of haar eigen afspraken. Geen vaste werkplek. Iedere dag is anders.

Eigen opdrachten
Op 1 september zijn we begonnen met het traineeship voor twee jaar. De eerste twee maanden zijn we bezig met het bedrijf leren kennen. Hele dagen lopen we mee op verschillende afdelingen. Zo krijgen we een compleet beeld van het werk én de klant. In het eerste jaar doen we drie individuele opdrachten, telkens bij een andere afdeling. In het tweede jaar gaan we aan de slag op één afdeling. Ook doen we nevenopdrachten, zoals het organiseren van de talentendag, teamcaptain zijn tijdens de Roparun en voorlichting geven op scholen.

Strategie
Tot december werken we samen aan een vooronderzoek voor het uitrollen van de strategie 2018-2020. Hoe speelt dit onderwerp onder de werknemers en de verschillende afdelingen? Wat is er al bekend en hoe gebruiken collega’s de strategie nu al? De uitkomst van ons onderzoek wordt gebruikt om de strategie straks beter te kunnen laten landen.

12.30 UUR

Op vrijdag zijn we vaak allemaal in Zwolle en lunchen we samen, meestal in de kantine. Halen we een lekker soepje. Als we tijd en zin hebben, lopen we tussendoor nog even langs de vijver voor een frisse neus. Geen vast moment, gewoon als het even kan.

Welkom
Het traineeship is een kans om onszelf te ontwikkelen en dat vinden we heel bijzonder. Vitens is groot, dus er valt op veel vlakken wat te leren en te doen. We voelen ons zeer welkom. En wat het extra mooi maakt, bij collega’s zien we een enorme bevlogenheid voor het vak. Allemaal gepassioneerde mensen met hart voor de zaak en trots op het eindproduct.

17.00 UUR

na werk doen we af en toe een borrel of een gezamenlijk activiteit. Met z’n vieren, maar ook met collega’s van Jong Vitens. Even samen ontspannen als afsluiting van een drukke week of periode.

Vitensband
’s Avonds zitten we ook niet stil. Jochem houdt van wielrennen, hardlopen en fitness. Iris test regelmatig haar nieuwe racefiets. Nynke speelt graag een potje bridge, liefst in wedstrijdverband. Jessica zingt in een koor en wil graag de ontzielde Vitensband nieuw leven in blazen.

Deel dit bericht

Comments are closed.