Delen is (vaak) mooier met een ander

0
Leestijd: 2 minuten

Binnen het Talent Program bij Young Colfield staat de ontwikkeling van de trainee centraal. Deze ontwikkeling uit zich op verschillende manieren. Aan de ene kant verbeter je je harde én soft skills door trainingen en bewust georganiseerde sessies. Maar aan de andere kant ontstaat er ook ontwikkeling door de ervaringen die je op doet op opdracht. Zo heb ik tijdens mijn opdrachten ook enorm veel geleerd over alles wat ik zag, beleefde, hoorde en voelde in die periode. Soms was dit super fijn maar af en toe was dit ook wat uitdagender.

Zoals ik Young Colfield ervaar, wordt je enorm geholpen op de momenten dat het eventjes wat lastiger is door middel van concrete tools, gesprekken en reflectie. Omdat dit normaal gesproken jouw ervaringen zijn, ga je dit proces vaak alleen door. Desondanks is het super fijn als je dit met anderen kan delen. Dit kan tijdens intervisie met je eigen Talent Program team of door middel van gesprekken met andere mensen binnen YC, zoals je Talent Manager. Maar soms kun je een beetje geluk hebben en kan je jouw ervaringen ook met mede-trainee(s) die samen met jou op dezelfde locatie op opdracht zit(ten) delen!

Zo deed ik mijn eerste opdracht bij Dienst Justitiële Inrichtingen, waar ik directiesecretaris was voor het managementteam dat verantwoordelijk is voor alle IT-systemen van alle inrichtingen binnen het Nederlandse Koninkrijk. Ondanks dat ik ‘alleen’ op deze rol zat, had ik het geluk dat er nog twee andere Young Colfielders een opdracht kwamen doen binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen. Ondanks dat zij inhoudelijk compleet andere rollen gingen vervullen tijdens hun opdracht, was het super fijn dat ik toch nog af en toe de YC-vibe op kon zoeken bij/met hen. Wij hadden alle drie een andere (soms volle) agenda maar het lukte ons om iedere week een keer samen te lunchen of een rondje te lopen. Dan konden wij even bijpraten en ervaringen delen. Maar ook gewoon lekker over het afgelopen weekend kletsen. Iets was soms heel fijn is als je diep in je rol zit. Daarnaast konden wij inhoudelijk ook veel met elkaar sparren. Want ondanks dat wij alle drie op een compleet andere rol zaten binnen deze organisatie, werkten wij wel in dezelfde context en konden wij elkaar goed begrijpen. Super fijn om dan lekker even een klankbord te hebben of gewoon even lekker te kletsen.

Hoe fijn het ook is om met anderen op opdracht te zitten, het is zeker niet gebruikelijk dat iedere opdracht binnen het Talent Program met een andere mede-trainee is. Maar, het komt wel af en toe voor dat er meerdere mensen bij één opdrachtgever werken. Als dat het geval is ben jij de gelukkige en heb je een Young Colfield maatje op opdracht.

Hoe fijn een maatje van YC op opdracht hebben ook is, uiteindelijk gaat het er ook om dat je tijdens de opdracht-periode ook de organisatie beter leert kennen. Soms is het super spannend om uit je comfort zone te stappen en in het diepe gegooid te worden, het is ook mega leerzaam. Iets wat heel waardevol zal zijn voor de toekomst. Dus een YC-maatje op opdracht is super fijn maar ook zonder een buddy zul je vast een mega leerzame en leuke tijd hebben op je opdracht. “It is all about balance”.

Deel dit bericht

Comments are closed.