Derek als Junior Financial Account Manager

0
Leestijd: 2 minuten

Direct na mijn studie ben ik mijn carrière begonnen als aandeelhandelaar. Hoewel ik dit een interessante en uitdagende rol vond, was ik toch meer op zoek naar een financiële rol waarin ik samen met een team waarde zou kunnen toevoegen voor cliënten. Toen ik hoorde over het Traineeship Finance bij Intertrust werd ik direct enthousiast en besloot ik te solliciteren. Nu ongeveer een jaar geleden ben ik aan de slag gegaan bij het SELA team, waar we nauw samenwerken met cliënten gevestigd in Zuid Amerika en Zuid Europa.

Het mooie aan het Traineeship is dat je direct veel gelijkgestemden binnen de organisatie leert kennen. Samen met deze groep ontdek je hoe Intertrust werkt en vergroot je je financiële, fiscale en juridische kennis. Het is een opleidingstraject waarin je zowel je soft als hard skills ontwikkelt om een sterke basis te leggen voorde rest van je loopbaan. Na het doorlopen van het Traineeship Finance stroom je uit in de functie Financial Account Manager (FAM).

Als FAM ben je verantwoordelijk voor de financiële huishouding van je cliëntportefeuille, bestaande uit een aantal doelvennootschappen. Voor deze doelvennootschappen houd je bijvoorbeeld de boekhouding bij, voer je transacties uit, stel je jaarrekeningen op en bereid je belastingaangiftes voor. Sommige werkzaamheden kun je zelfstandig oppakken, maar vaak werk je samen met anderen om de klus te klaren. Zo schakel je intern bijvoorbeeld vaak met je juridisch geschoolde collega’s en extern met stakeholders zoals belastingadviseurs, notarissen, auditors en andere partijen om waarde toe te voegen voor de cliënt. Persoonlijk krijg ik de meeste voldoening als cliënten hun waardering uitspreken over de fijne samenwerking en geleverde diensten.

Ik heb bewust gekozen voor Intertrust, omdat het een toonaangevend bedrijf is binnen de corporate services sector. Daarnaast geeft het mij enorm veel energie om binnen Intertrust met relatief veel jonge collega’s samen te werken en plezier te hebben, zowel op als buiten de werkvloer. Ik ben er trots op om mij samen met deze talentvolle collega’s sterk te maken om de meest gerenommeerde cliënten te bedienen.

Deel dit bericht

Comments are closed.