Traineeship bij Ikea – Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week zijn Laura en Sannemarije begonnen aan hun traineeship bij de Ikea! Nieuwsgierig naar hoe het ze bevalt? Lees dit verhaaltje van Laura!

Hej hej! Ik ben Laura en samen met Sannemarije ben ik afgelopen maandag begonnen aan onze traineeship als Project Management Support bij Inter-Ikea Systems B.V. in Delft. Mijn taak is om de Project Lead te ondersteunen in het opzetten en implementeren van een globaal IKEA platform, dat communicatie en kennisdeling onder alle IKEA co-workers wereldwijd zal bevorderen. Voor het geval je je afvraagt of we iedere dag Zweedse ballen eten…? Daar moet ik jullie helaas uit de droom helpen. Dat neemt niet weg dat IKEA enorm goed voor haar werknemers zorgt met een healthy (en mega betaalbare) lunch, hele fancy, ergonomische en verstelbare bureaus die staand werken aanmoedigen, the Swedish steps, waar je samen met je collega’s een ‘fikaatje’ (koffie met taart) kunt doen en nog veel meer loungefaciliteiten waar je enorm hard kunt werken. Wat tussen het handjes schudden en introduceren door enorm opvalt in mijn eerste week is de vriendelijkheid binnen deze organisatie. Togetherness, ook wel Tillsammans in het Zweeds vormt het hart van de IKEA cultuur, en dat is te merken. Geen commercieel verkooppraatje, maar gewoon waarheid, heerlijk toch?!

Ondanks de gezonde spanning die komt kijken bij zo’n eerste dag in een nieuwe organisatie, zorgde Emily (TP 20) ervoor dat Sannemarije en ik direct in een warm nest terecht kwamen. Binnen no-time waren we dan ook op de hoogte van de short-cut route via de winkel naar ons kantoor, wie waar te vinden is, maar vooral ook waar we de havermout cappuchinootjes kunnen scoren (jaja, fitgirls). Haar taak zit er (helaas) bijna op, en vanaf volgende week donderdag zal ze dan ook officieel het stokje aan mij overdragen. Spannend, maar ik heb enorm veel zin in de aankomende tijd!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Meld je nu aan voor het talent program van Young Colfield
Deel dit bericht

Comments are closed.