Consultant bij Rembrandt F&O

0
Leestijd: 2 minuten

Dennis van de Kamp (1987) – junior consultant

Mijn start bij Rembrandt F&O
Van 2005 tot en met 2011 heb ik aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam het mr.drs.-programma gevolgd, een programma waarbij in zes jaar zowel de studie Bedrijfseconomie als de studie Nederlands Recht wordt afgerond. Tijdens dit programma ben ik vanuit economie en vanuit rechten in aanraking gekomen met de fusie en overnamepraktijk en wat mij enorm aantrok was dat deze sector zich op het snijvlak tussen financieel en juridisch bevindt. Na het afronden van mijn Master in Accounting & Finance en mijn Master Bedrijfsrecht was de keus voor mij daarom snel gemaakt en ben ik op zoek gegaan naar een baan binnen de fusie en overnamewereld. Door een vriend werd ik gewezen op Rembrandt Fusies & Overnames en na wat onderzoek was ik helemaal enthousiast en heb ik direct gesolliciteerd. Na het doorlopen van de procedure kreeg ik op maandag het telefoontje dat ik aan de slag kon als junior consultant bij Rembrandt F&O en nog geen week later zat ik al op het kantoor in Rotterdam! Terugkijkend past dit goed bij de snelle ontwikkeling die ik in mijn eerste maanden bij Rembrandt heb doorgemaakt.

Mijn werk bij Rembrandt
Als consultant werk je steeds samen met een van de projectleiders van Rembrandt F&O aan verschillende uiteenlopende projecten, variërend van de verkoop van een familieonderneming tot een fusie tussen internationale partijen. Vanaf het begin draai je als een projectmedewerker volledig mee bij projecten en ben je nauw betrokken bij de verschillende fasen en activiteiten. Bij Rembrandt F&O krijg je alle ruimte om snel te groeien en veel te leren waarbij het tempo grotendeels door jezelf wordt bepaald. Natuurlijk werk je altijd nauw samen met de betrokken projectleider, maar veel van de werkzaamheden worden door de consultant uitgevoerd waarbij je direct al veel verantwoordelijkheid krijgt. Hierdoor is het werken bij Rembrandt vanaf dag één al uitdagend!

Dat je bij Rembrandt F&O vanaf het begin volledig meedraait, blijkt wel uit het feit dat ik na ruim een half jaar al bij 16 projecten betrokken was, waaronder één van de grootste transacties die Rembrandt F&O ooit gedaan heeft en waarbij we met grote internationale spelers om de tafel zaten. Dit geeft ook meteen de grote diversiteit van de projecten aan waarmee je in aanraking komt, of het nou een kleine dienstverlener is of een grote handelsmaatschappij, ieder project is anders waardoor geen dag hetzelfde is en dat is wat dit werk zo leuk, enerverend en interessant maakt.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.