Eerste werkweek van trainee Florian

0
Leestijd: 2 minuten

Ook in deze tijd starten er weer nieuwe trainees. Florian Kollen is op 23 maart gestart als Management Trainee van Albert Heijn in de richting Merchandising & Sourcing. Lees onderstaande indruk van zijn eerste week!

Het is toch wel anders dan je je voorstelt, de start van een traineeship maar ook de eerste week als starter tijdens de Corona crisis. Aangezien ik een tijdje heb kunnen reizen tussen mijn afstuderen en de start bij Ahold Delhaize zat de startdatum- 23 maart- goed in mijn hoofd. Tijdens mijn reis in Zuidoost Azië merkte je al grote onrust over het Corona virus, veel meer dan toentertijd in Nederland. Net toen ik terug kwam in Nederland bleek de onrust ook hierheen te zijn overgewaaid, letterlijk en figuurlijk.

Mijn geluk was dat ik de eerste paar dagen mee kon draaien in de winkel waar een huidige Trainee net was begonnen met zijn supermarktjaar. Dit was voor mij heel leerzaam en er konden nog wel wat extra handjes gebruikt worden in de winkel! Tijdens het driejarige traineeship start je eerst op het hoofdkantoor, sta je in het tweede jaar in een Albert Heijn winkel en eindig je in je derde jaar weer op het hoofdkantoor. Aangezien deze Trainee mijn voorganger was voor de functie die ik komend jaar op het hoofdkantoor ga vervullen, sloeg ik meteen twee vliegen in één klap: ik kon kijken hoe de winkelprocessen werkten en direct veel leren over de functie die ik komend jaar zal invullen.

Vooral leren hoe het werkt op de bakkerij afdeling van de Albert Heijn was wij voor mij interessant. Ik ben namelijk gestart binnen Merchandising & Sourcing en dan specifiek binnen het team Bakkerij als Category Manager. Dit betekent, simpel gezegd, dat je commercieel verantwoordelijk bent voor een paar categorieën van de bakkerij. Daarnaast is er ook ruimte voor het opzetten en ondersteunen van andere projecten. Daarom is het natuurlijk wel handig om te weten hoe het er in de winkel bij de bakkerij aan toe gaat.

Door de Corona crisis was de start anders dan normaal. Gelukkig is een heel groot deel op te lossen door thuis te werken en via Microsoft Teams met iedereen kennis te maken. Het geluk als Trainee is dat je veel begeleiding krijgt en samen met je Trainees in dezelfde situatie zit. Daarnaast is iedereen, ook op afstand, bereid je te helpen om alles en iedereen binnen de organisatie zo snel mogelijk te leren kennen. 

Ga naar de website
Deel dit bericht

Comments are closed.