Elk nadeel heeft zijn voordeel: Corona editie!

0
Leestijd: 3 minuten

Elk nadeel heeft zijn voordeel, nu dat de zoveelste golf gaande is was na de vorige persconferentie mopperen geblazen. Nog steeds je favoriete kroeg moeten missen, geen opa en oma op bezoek met kerst en ook de werklaptop wordt elke dag weer trouw opengeslagen aan de keukentafel. En ook al mopper ik soms lekker mee en baal ik enorm dat ik niet meer naar de hippe kantoorjungle mag, kunnen we onszelf natuurlijk ook niet alleen maar voorhouden dat werken op kantoor een walhalla was! Want jeetje, wat heeft werken in coronatijd vele fantastische voordelen! Hieronder een kleine opsomming van al het positiefs wat werken in coronatijd ons heeft gebracht, en hopelijk krijg ik een voorzichtige glimlach op je beteuterde gezicht getoverd (ja, vanachter je laptop zittend aan de keukentafel 😉 ).

1. De helse treinreizen

Soms betrap ik mezelf erop dat ik de treinreis richting kantoor in mijn hoofd probeer te romantiseren, zippend aan een vers kopje koffie uit het raam kijkend in de halflege coupe, maar nee. De keiharde realiteit was je met zijn allen naar binnen proppen, hopen dat je nog een plekje op de trap in het tussenstuk kon bemachtigen en de ellenlange 40 minuten uitzitten. Uiteraard vergezeld door de welkbekende Smullers friet eter, de levensverhaal delende beller of de onfris ruikende oksel voor je gezicht.  Wanneer ik nu mijn deur uitstap om half 9 s’ochtends om een rustig klein blokje om te wandelen voor de start van de werkdag prijs ik mezelf gelukkig met dit contrast!

 

2. Schoonmaken

Je hebt zowaar tijd om je huis te stofzuigen, je beddengoed uit te hangen en de vaatwasser uit te ruimen. Nu zijn dit nog steeds niet mijn favoriete bezigheden, maar omdat ik overdag al het een en ander weg kan werken blijft er genoeg tijd s’avonds over om mijn stiekeme guilty pleasure aflevering Temptation Island te bekijken!

 

3. Smakeloze koffie iemand?

Voor mij misschien wel hetgeen wat ik het allerminste mis, het slappe papieren bekertje smakeloze koffie die bij vrijwel elk kantoor te vinden is. Waar ik in januari tussen de meetings door geregeld naar buiten sneakte voor een vers gebrande kop koffie bij mijn favoriete koffietent, kan ik nu elke moment van de dag genieten van een heerlijk kopje verse bonenkoffie uit mijn eigen koffiemachine.

 

4. Mix and match kleren

Een business bovenkant gecombineerd met een heerlijk zittende casual broek, ik zeg er geen nee tegen! Nu de uiterlijke presences zijn gelimiteerd tot het hoofd en de bovenkleding vind ik het heerlijk om dit te combineren met de lekkerst zittende broek en sloffen.

 

5. Je hebt alle tijd

Midden in de nacht opstaan om in de sportschool te staan voor werk of naar huis racen na werktijd om je gereserveerde lesje te halen, het is niet meer nodig! Wil jij een lekker rondje hardlopen in je lunchpauze? Of een yogalesje doen in het park? Tijdens de corona periode kan dit gewoon!

 

6. Geen awkward felicitaties! 

En last but not least, keek jij ook al zo op tegen de eerste week van januari? Je weet het nog wel, die week gevuld vol ongemakkelijke momenten door het al dan wel of niet wensen van gelukkig jaar aan je collega’s door middel van drie kussen. Want nee, afgelopen jaar hoefden de drie nieuwjaarskussen niet! Sterker nog, het is verboden, onverantwoord en onbeleefd! Wellicht iets om de komende jaren erin te houden?

Ik weet dat het geen makkelijke periode is en ook ik hoop dat we zo snel mogelijk weer massaal op kantoor zitten, maar ik hoop door dit betoog jullie een kleine boost te geven van hoe fijn thuiswerken ook kan zijn! Dus zet nog even door, het is nog maar voor eventjes, en geniet vooral nog even van de heerlijke koffies, de sportlesjes in je eigen park en de casual werkoutfits, want voor je het weet komt Harry van IT je weer verblijden met drie nieuwjaarskussen in 2022!

Bekijk deze blog om thuiswerken leuker te maken.

Deel dit bericht

Comments are closed.