“Ik wil de verzekeringsbranche leren kennen”

0
Leestijd: 3 minuten

Wil jij de verzekeringsbranche leren kennen? Lees de ervaring van Martine de Gier.

In september vorig jaar zijn nieuwe collega’s gestart met het Technical Development Program (TDP) en het Financial Development Program (FDP). We spreken Martine de Gier, TDP-deelneemster, en vragen haar hoe de afgelopen maanden zijn verlopen.

Wat doe jij precies?

Martine: “Op dit moment werk ik als Pricing Actuaris. Dat houdt in dat ik modellen ontwikkel voor tarieven van schadeverzekeringen, van auto tot inboedel. Er is veel data om te analyseren, wat de mogelijkheid biedt om goede tariefmodellen te bouwen. Inmiddels zijn er veel tools beschikbaar voor monitoring, waardoor je direct kan bijsturen. Het is een uitdagende baan en het team werkt prettig samen. Collega’s hebben een open en eerlijke blik naar elkaar toe en tegelijkertijd zijn ze kritisch over elkaars ideeën om het beste eruit te halen.”

Hoe was het om in tijden van corona bij Aegon te starten?

“Tijdens mijn postmaster vertelden twee oud-studiegenoten enthousiast over het werken bij Aegon. Hierdoor was ik gelijk geïnteresseerd toen ik de vacature voorbij zag komen. In de coronaperiode gaat alles anders. Het begon al met mijn sollicitatie: deze verliep volledig online. De gezamenlijke introductiedagen met andere nieuwe collega’s waren ook online, wat een prima oplossing is. Toen ik bij Aegon begon, waren de maatregelen gedeeltelijk versoepeld en ging ik samen mijn leidinggevende twee dagen per week naar kantoor. Dat was een fijne verwelkoming en daardoor kon ik goed landen in het team. Ondanks dat het grootste deel van mijn nieuwe collega’s thuiswerkte, was het fijn om op kantoor te zijn. Zo kreeg ik toch een beetje gevoel van de cultuur en het bedrijf mee. Het netwerken verloopt makkelijker als je fysiek bij elkaar bent, maar ik heb intussen een goede indruk gekregen van collega’s en de organisatie. Een goede start dus!”

Wat houdt het TDP- en FDP-programma in?

“Het TDP- en FDP-programma is een zesjarig programma, opgesplitst in twee delen. De eerste twee jaar bestaan uit onder andere een introductie van de organisatie en zelfreflectie. Vervolgens stromen de deelnemers door naar TDP Next en FDP Next, het vierjarige follow-up programma. Hierbij wisselen de deelnemers iedere twee jaar van functie en bedrijfsonderdeel. Ze kunnen zelfs naar het buitenland om daar aan de slag te gaan. Uiteraard is het programma gelinkt aan de Aegon-strategie, onder andere doordat deelnemers werken aan twee strategische projecten. Door vaardigheidstraining, mentoring, internationale mogelijkheden en het uitgebreide netwerk krijgen deelnemers de kans om zich te ontwikkelen tot professionals. Zowel in een managersfunctie als een specialistische rol.”

Wat vind je het mooist aan het TDP-programma en waarom?

“Dit programma biedt mij de mogelijkheid om mij op inhoudelijk en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Mijn ambitie is om te groeien in onder meer inhoudelijk leiderschap. De diepgang van dit programma sluit daarop goed aan. Doordat er elke twee jaar een roulatie is, krijg je een goede kijk op verschillende afdelingen. Binnen het programma stel je je eigen doelen met ondersteuning van een interne sponsor en een externe coach. Doordat mijn manager hierbij betrokken is, ben ik beter in staat de gestelde doelen te bereiken binnen mijn functioneren.”

Wat wordt je volgende stap?

“De volgende stap ligt nog niet vast, dat is uitdagend. Tijdens het tweejaarlijkse wisselen van functies krijg je de mogelijkheid om een beeld te krijgen hoe diverse afdelingen vanuit een ander perspectief kijken naar vergelijkbare dilemma’s. Zelf heb ik al nagedacht over mijn volgende stap. Ik vind het interessant om de internationale verzekeringsbranche beter te leren kennen en te werken in een internationale omgeving. Daarom ambieer ik een functie bij Asset Management en Corporate Center. Zo krijg ik meer inzicht welke effecten de bedrijfsonderdelen op elkaar kunnen hebben.”

Benieuwd naar de programma’s? Lees meer over het Technical Development Program of het Financial Development Program.

Deel dit bericht

Comments are closed.