Future Bankers Event – ABN AMRO

0
Leestijd: 2 minuten

 

Tijdens de eindfase van mijn studie besloot ik om me te oriënteren op de arbeidsmarkt. Door mijn interesse in de financiële wereld wist ik al vrij snel dat ik wilde werken bij een bank. Werken in een dynamische omgeving leek me zeer uitdagend en leerzaam. Ik wist alleen nog niet precies waar mijn interesses lagen en binnen welke afdeling ik wilde werken. Het volgen van een Talent Programme leek mij een goede kick-start van mijn carrière, omdat je in verschillende teams aan meerdere projecten werkt. Op de website van mijn studievereniging (FSR) zocht ik naar inhousedagen in de bancaire sector en vond een advertentie van het Future Bankers Event van ABN AMRO. Ik was meteen enthousiast en besloot mij aan te melden.

Het Future Bankers Event was een mooie kans om mij uitgebreid te laten informeren over de stage- en startersmogelijkheden binnen de zakenbank van ABN AMRO. Tijdens het event heb ik met medewerkers van verschillende afdelingen gesproken. Zij vertelden wat het precies inhoudt om stage te lopen of te werken bij ABN AMRO. Ook werd er een interessante presentatie gegeven over ABN AMRO als organisatie. Hierdoor kreeg ik een veel beter beeld van de bank. Tijdens de lunch, speeddates en pauzes waren er genoeg momenten om in contact te komen met de medewerkers van ABN AMRO. Op deze manier kreeg ik een goede indruk van de sfeer en cultuur binnen de bank. Als afsluiting was er een borrel* georganiseerd, waardoor je op een informele manier de dag kon evalueren en je laatste vragen kon stellen.

Door het Future Bankers Event ben ik erg enthousiast geworden over ABN AMRO en vooral over het C&IB Talent Programme. Daarom besloot ik om te solliciteren. Ik was goed voorbereid voor mijn sollicitatiegesprekken, doordat ik tijdens het Future Bankers Event veel heb geleerd over ABN AMRO, de inhoud van de Talent Programmes en tips & tricks  kreeg voor het sollicitatieproces. Uiteindelijk ben ik aangenomen en werk ik sinds vorig jaar bij ABN AMRO als Corporate Finance Associate. 

Tips tijdens het event
Ik zou je zeker aanraden om je van te voren in te lezen over ABN AMRO en vragen te bedenken. Tijdens het event zijn er namelijk genoeg momenten om al je vragen te stellen aan de medewerkers, die met veel enthousiasme hun verhalen en ervaringen met je willen delen. Daarnaast zijn de medewerkers erg geïnteresseerd in wie jij bent. Wees jezelf, laat zien wat je te bieden hebt en toon enthousiasme. Maar vooral: heb plezier!

Tot ziens bij het Future Bankers Event!

Aanmelden voor het Future Bankers Event

 

*Helaas kan er door de huidige situatie geen borrel plaatsvinden. Maar ook tijdens het virtuele event zijn er genoeg mogelijkheden om je vragen te stellen.

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.