Hackathons nerd-alert! Goed voor het cv!

0
Leestijd: < 1 minuut

Voordat we beginnen, is het goed om te weten wat hackathons zijn. Hackathons zijn evenementen wat door bedrijven wordt georganiseerd. Het zijn bijeenkomsten waarin verschillende groepen studenten of specialisten zoals, softwareontwikkelaars, websiteontwikkelaars, designers en andere computerslimmeriken hun kennis delen om een probleem of casus op te lossen. Zo kunnen bedrijven een nieuwe visie krijgen op een probleem.

Voordelen van een hackathon

Maar wat zit er voor jou in? Naast dat een hackathon voordelen meebrengt voor één bedrijf, is het ook erg handig voor jezelf.

Netwerk uitbreiden

Hackathons worden georganiseerd door grote bedrijven, het is dus top voor je netwerk. Door mee te doen kan je ervoor zorgen dat je je netwerk kan uitbreiden met andere deelnemers of werknemers van het bedrijf.

Ervaring opdoen

Hackathon is niet alleen een wedstrijd. Bedrijven willen dat jij het ook naar je zin hebt. Vaak zijn er ook (gast)sprekers of activiteiten. Bovendien doe je een enorme hoeveelheid ervaring op, want je leert van de beste. Ook al ben je beginner, er zijn duizenden professionals aanwezig van wie je enorm veel kunt leren.

Mooi op je CV

competitieve leute onder ons: het is een wedstrijd, dus hoe cool als je wint? Dát staat pas mooi op je cv! Het laat zien dat je in een korte tijd een product kan uitwerken.

Like it or not, het is super populair! En let’s face it, dit zijn de mensen die we nodig hebben. Ben jij ook zo’n hackathon-held? Dit is waarom deze hobby super goed op je cv staat.

Dus: nerden maar!

Benieuwd naar ook andere verhalen, voor beginner tot professional en voor jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.