HEINEKEN stagiair Jordi Hendriks vertelt

0
Leestijd: 2 minuten

Kun je wat meer over jezelf vertellen: wat studeer je momenteel en wat doe je zoal in je vrije tijd?     

Ik ben Jordi, 24 jaar en kom uit Alblasserdam. Momenteel doe ik de Master Econometrics & Management Science met specialisatie Quantitative Marketing & Business Analytics. In het kader van mijn afstuderen loop ik sinds april 2020 stage bij HEINEKEN Nederland. In mijn vrije tijd hou ik me vooral graag bezig met muziek; ik bespeel een aantal instrumenten hou ervan om nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast voetbal ik en doe graag een drankje met vrienden. 

Hoe ben je bij HEINEKEN Nederland terecht gekomen? (kan je hierbij ook iets korts vertellen over je sollicitatieproces)

HEINEKEN Nederland staat gedurende het jaar op verschillende evenementen, waarbij een terugkerend evenement de Landelijke Econometristendag (LED) is. Afgelopen februari kwam ik in contact met een aantal HEINEKEN medewerkers op dit congres. Zij hebben mij aangeraden voor een afstudeerstage contact op te nemen met de Campus Recruiter van HEINEKEN Nederland en zo is het balletje gaan rollen. 

Wat zijn de hoofdverantwoordelijkheden van de stage? 

Op dit moment ben ik bezig met een onderzoek dat voorspelt welke Horeca partners in potentie onze samenwerking willen opzeggen en wat er gedaan kan worden om hier tijdig op te anticiperen zodat we dit kunnen voorkomen. Dit is een mooi onderwerp, aangezien het concrete handvatten biedt aan de experts in de buitendienst van HEINEKEN, zoals de accountmanagers. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om een zo waardevol mogelijk onderzoek af te leveren, zowel voor de universiteit als voor HEINEKEN. 

Wat was je eerste indruk van HEINEKEN en jouw collega’s?

Mijn eerste indruk is dat de waarden en sfeer die naar klanten wordt uitgedragen, ook belangrijk zijn onder collega’s. Zelfs via de laptop kreeg ik de indruk dat naast werk, gezelligheid ook erg belangrijk wordt gevonden in het team en in het bedrijf als geheel. Daarnaast is de vooruitstrevendheid mooi om te zien. In mijn team komt dat erg sterk naar voren in de wens naar een groei in data gedreven bedrijfsvoering. Ook is het streven naar duurzaamheid erg mooi om te zien.

Hoe ziet de begeleiding er tijdens jouw stage uit? 

Ik heb een stagebegeleider, waarmee ik wekelijks een call heb (in deze COVID tijd) om hem bij te praten. Persoonlijk ben ik heel tevreden over hem; hij geeft goede tips en tegelijkertijd is hij heel prettig in de omgang. Voor kleinere vragen kan ik hem altijd een berichtje sturen en wanneer er meer afstemming nodig is, is er bijna altijd tijd om elkaar even te bellen. 

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij uit deze stage meeneemt? 

De grootste uitdaging tijdens deze COVID tijd is voor mij geweest om achter mijn laptop kennis te maken met collega’s buiten het Data & Analytics team. Het is nu eenmaal niet mogelijk om even langs te lopen op kantoor. Uit deze stage neem ik mee om niet te aarzelen om op collega’s af te stappen of ze een bericht te sturen, ook al is het maar voor een kleine vraag. Vaak krijg je een breder antwoord dan verwacht en dat is heel prettig. Het is erg fijn om te merken dat collega’s begrip hebben voor de situatie en oprecht geïnteresseerd zijn in je onderzoek. Ook denken ze graag met je mee wanneer ze zelf een vraag niet kunnen beantwoorden en komen ze met een naam van een andere collega die je waarschijnlijk verder kan helpen. Hopelijk kan de volgende stagiair(e) weer naar kantoor in het gloednieuwe pand in Leiden!  

 

Alle stages bij Heineken

 

Deel dit bericht

Comments are closed.