Anne Visser over het Balance traineeship

0
Leestijd: 2 minuten

“Ik zou zeker adviseren om naar de inhouse dag te gaan”

Via een advertentie op Facebook ben ik terecht gekomen op de Traineeship-site. Deze vond ik er goed uitzien en ook de inhoud sprak mij aan, dus heb ik mij direct aangemeld voor de inhouse dag. Tijdens deze middag werd mijn goede indruk van Balance versterkt waarop ik besloot te solliciteren voor het Balance traineeship.

Ervaring en dynamiek

Momenteel werk ik tijdens het Balance traineeship aan een opdracht bij Rijkswaterstaat in Utrecht, hier werk ik samen met een senior-collega aan risicomanagement binnen dit project. Daarnaast werk ik vanuit Balance ook aan energie-gerelateerde vraagstukken en houd ik mij onder andere bezig met hoe in de gebiedsontwikkeling duurzame energienetwerken gerealiseerd kunnen worden.

Mijn werkdagen verschillen heel erg. Ik ben groot fan van de dynamiek in dit werk. Het komt tijdens een werkdag vaak voor dat ik in verschillende steden moet zijn, dan splits ik mijn dag op. Ik ben voornamelijk werkzaam in Amsterdam en Utrecht, maar kom ook geregeld in Rotterdam, Arnhem en Den Haag.

Verwachtingen en tips voor toekomstige Balance trainees

Mijn verwachting van het Balance traineeship was dat ik in korte tijd op veel plekken zou komen en veel inhoudelijke kennis op zou doen, van zowel specifieke onderwerpen als het achterliggende proces. Deze verwachtingen zijn tot nu toe zeer zeker waargemaakt.

Wisselende en onverwachte werkdagen (en weken) moeten wel bij je passen. Een hoge mate van initiatief nemen en assertiviteit wordt verwacht. Daarom is het voor een ieder aan te raden om duidelijk voor ogen te houden wat je ambieert en wilt bereiken binnen Balance. Ik zou zeker adviseren om naar de inhouse dag te gaan, om een goede indruk van Balance te krijgen.

Ben je van plan om te solliciteren voor een traineeship? Lees de 10 veel gestelde vragen tijdens een sollicitatie en kom voor geen verrassingen te staan.

Deel dit bericht

Comments are closed.