Het opleidingstraject van OchtendMensen: nu creatief digitaal, en open voor alle jonge professionals

0
Leestijd: 2 minuten

Leren en ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van het werken bij OchtendMensen, onderdeel van TwynstraGudde. Naast het volgen van zogenaamde marktkringen en masterclasses, heeft OchtendMensen een uitgebreid opleidingstraject waarin je – naast je persoonlijke ontwikkeling – werkt aan je advies- en projectvaardigheden. Adviseur Fenna Reuvers,  sinds anderhalf jaar bij OchtendMensen, vertelt in deze blog meer over één van de drie kernopleidingstrajecten (GRIP) in de ‘Corona-proof’ digitale variant. Want in deze Corona-tijd blijkt dat digitaal opleiden veel mogelijkheden biedt en leuker is dan je denkt.

GRIP is – naast Advieskunst en OpReis – één van de drie kerntrajecten die je in je driejarige periode bij OchtendMensen volgt. Het is gebaseerd op het boek GRIP van Rick Pastoor; een bestseller die niet meer valt weg te denken uit de boekenkast van menig adviseur, zo ook bij mij en mijn collega-adviseurs van OchtendMensen.

In een periode van drie tot vier maanden leren we in een intensief opleidingsprogramma de essenties van het structureren van ons eigen werk en het aanbrengen van structuur in projecten en programma’s. Zo leren we  over traditionele (projectmatig en programmatisch werken) maar ook eigentijdse (agile en scrum) manieren van structureren. Ik merk dat ik door de opleiding meer structuur en stevigheid in mijzelf als persoon vind. Ik maak zelf een groei door, en mijn opdracht groeit hierin met me mee. Via dit opleidingstraject krijg ik GRIP op mijzelf en mijn opdracht en vergroot ik mijn persoonlijke impact en effectiviteit! Een heel gaaf traject, dat ook nu in tijden van Corona gewoon doorgaat, maar dan digitaal.

Met de digitale programma’s Zoom, Teams en Miro is ons gehele GRIP-opleidingstraject opnieuw online ingericht. Van één-op-één-speedcoaching op je ontwikkelvraag, oefenen met het project- en programmacanvas, het volgen van een Q&A over werken in projecten, tot het in groepjes oefenen met een Doelen Inspanningen Netwerk (DIN), aan de slag met een simulatie van een real-life programmamanagement-case en afsluiten met Yin Yoga en meditatie. Naast leerzaam en uitdagend, ook een supertof, inspirerend en energiegevend programma! Volledig digitaal.

Het volgen van opleiding bij OchtendMensen op de digitale manier biedt, naast de belemmering van niet fysiek met elkaar zijn, echt heel veel mogelijkheden. Ik kijk uit naar de laatste tweedaagse waarin we verder aan de slag gaan met je eigen ontwikkelvraag, een real life-case op projectbeheersing volgen en dieper inzoomen op de scrum en agile manier van werken. Of dat nu digitaal of in real-life is, bij OchtendMensen halen we alles uit opleiding wat erin zit!

Het OchtendMensen-opleidingsprogramma staat ook open voor jonge professionals die niet in dienst zijn bij OchtendMensen of TwynstraGudde. 

Deel dit bericht

Comments are closed.