The Big Four? Nee, het werd PostNL!

0
Leestijd: 2 minuten

Daan van Hulten rondde zijn bachelor Bedrijfseconomie en master Finance af aan de Universiteit van Tilburg. Ook deed hij een bestuursjaar voor zijn studievereniging. Daarna werkte hij één maand bij een consultancy kantoor, om erachter te komen dat hij veel beter voor een traineeship kon kiezen. Per 1 maart 2016 begon hij met het Management Traineeship, richting Finance bij PostNL.  

Je ziet ons iedere dag

Eerlijk gezegd zag ik PostNL tijdens mijn studie niet direct als potentiële werkgever. Ik zag mezelf eerder werken bij één van the Big Four, een consultancy kantoor of een multinational als Unilever. Toen wist ik natuurlijk nog niet wat een dynamisch bedrijf PostNL is. En dat er een Finance traineeship was. Het leuke vind ik dat je onze naam iedere dag op straat tegenkomt. Dat maakt je werk tastbaar.

Gelijk een klik

Ik had al kennis gemaakt met PostNL. Dat was tijdens een informatiemiddag waar studenten een case moesten oplossen in Supply Chain Management. De informele cultuur viel me op. PostNL leek me geen standaard hiërarchisch bedrijf. Toch koos ik na mijn studie voor een functie bij een consultancy kantoor. Al na een maand wist ik: dit is niks voor mij. Ik stopte en besloot te solliciteren voor financiële traineeships en koos uiteindelijk voor het financieel PostNL te gaan. Ik solliciteerde, ging op gesprek, en voelde dat het goed zat. Door de vragen die gesteld werden, maar ook de hele sfeer die er hing. We bleken een match. Gelukkig kwam ik ook door de rondes heen en dus ging ik per 1 maart aan de slag.

Frisse blik is welkom

Op mijn eerste werkdag wachtte er een warm welkom. We werden met alle trainees opgevangen, hoorden wat we de komende tijd gingen doen, en hadden een gezamenlijke lunch. Het is best een omslag van studeren naar werken, maar ik had een collega die echt de tijd nam om me goed te begeleiden. Wat me opviel, is dat het niet uitmaakt dat je nog weinig ervaring hebt of het bedrijf niet goed kent. Ik kreeg nergens een gevoel van: ik ben die nieuwe jongen die er nog niets van snapt. Maar juist: mijn nieuwe ideeën en frisse blik zijn hier welkom. Dat is sprekend voor de open cultuur bij PostNL.

Plezier in je werk

Tot nu toe heb ik veel geleerd van het Management Traineeship. Tijdens de modules ontwikkel ik mijn leiderschapsvaardigheden. Verder is het interessant om veel met Control bezig te zijn, omdat je hier niet alleen naar de cijfers kijkt. Samen met collega’s van Procesontwerp denk ik bijvoorbeeld ook mee over de business. Daardoor leer je het bedrijf goed kennen. Nadat ik verschillende Control functies bij PostNL heb doorlopen, hoop ik door te groeien naar een functie als manager Control. De beste les tot nu toe? Hoe belangrijk plezier in je werk is. 

Ben jij een financiële topper? Wil je graag met Control aan de slag bij een van de grootste bedrijven van Nederland? Solliciteer voor een plek in het Management Traineeship Finance of neem contact op met onze recruiters via postnl/traineeship/finance.

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.