Het Skyscrapers HR Traineeship bij AEB Amsterdam

0
Leestijd: 3 minuten

Michelle (28) doet haar opdracht als HR Projectmedewerker bij partner AEB Amsterdam.

Het is een wirwar aan regels hier. De cao geldt, maar er zijn ook bedrijfseigen regelingen, overgangsregelingen uit de tijd dat AEB een zelfstandig bedrijf werd en dan nog de praktijk die nergens staat opgeschreven. Ik maak de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van Afval Energie Bedrijf Amsterdam inzichtelijk op persoonsniveau in een heel groot Excel bestand. Daarnaast schrijf ik een personeelshandboek om de regels transparant te maken voor de medewerkers en probeer ik een aantal HR processen te verbeteren.

Waarde

Het leuke aan mijn opdracht is dat ik weet dat ik hier van toegevoegde waarde ben. Er is momenteel geen zicht op wie welke arbeidsvoorwaarden heeft en op welke grondslag. Zo kan AEB geen veranderingen doorvoeren, terwijl dat wel nodig is. Momenteel is er onduidelijkheid over wat er nu geldt en wat de impact zou zijn van een wijziging. Door het werk wat ik nu verricht is dat over 6 maanden wel mogelijk!

“Het leuke aan mijn opdracht is dat ik weet dat ik hier van toegevoegde waarde ben.”

Zichtbaarheid

Met de training van Aeron en Hugo hebben we het onder andere gehad over zichtbaarheid en jezelf onmisbaar maken op je opdracht. Iets wat ik nog lastig vind, maar waar ik me door de trainingen wel bewust van ben. Zo probeer ik na een meeting of bila even een mailtje te sturen met een recap, heb ik mijn werkzaamheden toegelicht tijdens de tweewekelijkse teammeeting op maandag. Oh, en ik ben ‘het meisje dat altijd met de trap gaat!’

“Het meisje dat altijd met de trap gaat!”

Mijn werkdag

07.30 uur: Naar Amsterdam met de trein

8.45 uur: Start werkdag

09.15 uur: Eerst even koffie halen beneden in de echte bonen koffie automaat

9.30-11:45 uur: Werken aan het personeelshandboekOp maandagen tweewekelijks hebben we een team meeting met het hele HR team.

11:45 uur: Ik ga samen met mijn HR collega’s Chantal en Merel voor de lunch even een klein ‘rondje’ buiten lopen voor wat extra beweging. Chantal doet mee aan een challenge stappentellen dus er moet wat extra bewogen worden!

12:00 uur: Lunch! Lunchen met het team in de kantine van AEB. Ze hebben hier een saladebar, broodjes, beleg, soep of yoghurt en het is allemaal niet duur. Heel fijn dat ik zelf geen boterhammen hoef te smeren in de ochtend.

12.30 uur: Back to work. Ondertussen heb ik van een collega weer nieuwe data binnengekregen om in te voeren in mijn Excel bestand.

13:00 uur: Daarna ga ik weer verder met mijn personeelshandboek. Tussendoor vang ik de nodige gesprekken op van mijn collega’s aan mijn blok over processen die niet lekker lopen of andere lopende zaken van mijn collega’s die interessant zijn om over mee te denken.

17:00 uur: Met de intercity direct weer terug naar Rotterdam!

De zelfgebakken koekjes van de man van Ans

De HR afdeling staat binnen kantoor bekend als de afdeling met de zelfgebakken koekjes van de man van mijn collega Ans! Om de paar weken komt hij langs kantoor om weer drie dozen koekjes af te leveren. Van honing-noten repen tot amandelkoekjes, die man kan bakken! En op dit moment is het bedrijf in gesprek voor nieuwe koffieautomaten. Beneden in de centrale hal is op dit moment een pop-up café ingericht waar de AEB medewerkers koffie automaat A,B en C kunnen testen en kunnen stemmen op de lekkerste koffie. Op dit moment gaan we namelijk met 400 medewerkers allemaal naar één koffie automaat, omdat die als enige lekkere koffie geeft!

Talent Incubator

Ik geloof erin dat je meer uit jezelf en je werk haalt als je je bewust bent van wie je bent en waar je goed in bent. Maar wat dat precies is? Dat weet ik nog niet. Daar kan Skyscrapers bij helpen. Door allerlei trainingen en de gesprekken met je coach ben je je constant bewust van jezelf en je gedrag in bepaalde situaties. Doordat je constant doelen moet formuleren voor jezelf daag je jezelf ook uit om continu te verbeteren.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.