Low-Code Track via Formorrow

0
Leestijd: 3 minuten

Na haar bachelor Communicatiewetenschappen en master Artificial Intelligence (AI) voelde Vicky dat ze nog lang niet uitgeleerd was. “Ik wist niet precies wat ik wilde, maar in ieder geval een functie waarin ik me echt verder kon ontwikkelen. “Geen startersbaantje dus.” Vicky volgt nu sinds een jaar de Low-Code Track via Formorrow.

In dit artikel vertelt Vicky waarom ze voor de Low-Code Track heeft gekozen, hoe dit er in de praktijk uit ziet en waarom het werken via Formorrow zo goed bevalt.


Een nieuwe lading praktische skills

“Omdat ik via Communicatiewetenschappen bij de master Artificial Intelligence ben uitgekomen, merkte ik dat ik na mijn studie nog wat praktische skills miste.” Aanbod van banen was er genoeg. “Ik ben met verschillende partijen in gesprek gegaan om te kijken wat ze te bieden hadden. Wat ik zocht was vooral werk waarbij je echt verder opgeleid wordt met goede begeleiding.”

Bij Formorrow is er veel aandacht voor de begeleiding en coaching op het gebied van soft skills. “Dat vond ik direct een pluspunt.” Daarnaast sprak de Low-Code programmeer techniek Vicky erg aan. “Het interessante aan Low-Code programmeren, in dit geval met OutSystems, is dat je in korte tijd echt nieuwe dingen kunt maken. De Low-Code Track bood mij dus de kans om iets nieuws te leren en me te specialiseren.”

Taking the DeepDive

De Low-Code Track ging in september 2019 van start. De kandidaten begonnen hun opleidingsprogramma met een intensieve DeepDive van twee maanden waarbij ze alle ins en outs leerden over OutSystems. De DeepDive wordt verzorgd door Team Resilience, dat zelf ook partner is van OutSystems.

Van tevoren was Vicky onzeker of het de Low-Code track wel wat voor haar was. “Kan ik het wel? Vind ik het wel leuk? Dat soort dingen vroeg ik me af.” Toen het programma eenmaal begon waren die gevoelens snel voorbij. “Ik merkte dat ik het niveau aankon en ontzettend veel leerde van de docent en tijdens de oefenprojecten met de andere Formorrowers in opleiding.”

Na twee maanden kon Vicky al bij de eerste klant aan de slag. “Samen met een andere Formorrowers bouwen we aan een zorgportaal. Natuurlijk is er wel een senior die meekijkt, maar we krijgen heel veel vrijheid om onze creativiteit en skills erin te stoppen en zelf iets te ontwerpen.”

Wat is Low-Code?
Het idee van Low-Code is dat het programmeren grotendeels wordt geautomatiseerd. Werken met een Low-Code platform kan je zien als een soort ‘gereedschapskist’ waarmee je razendsnel een applicatie kan bouwen. In een visuele omgeving modelleert de developer de applicatie en kan daarbij gebruik maken van een groot aantal herbruikbare componenten. Op deze manier hoeft niet ieder stukje code handmatig geschreven te worden terwijl er wel de mogelijkheid is om wijzigingen aan te brengen in de code. Zo kun je heel snel nieuwe toepassingen ontwikkelen en veel eerder feedback van eindgebruikers verwerken. Hierdoor ontstaan applicaties met een hoge adoptiegraad en is er veel meer ruimte voor experimenteren en innoveren. De snelheid en effectiviteit maken het voor bedrijven heel interessant om te gaan werken met een Low-Code platform zoals OutSystems.

Resultaat met Impact

Het leukste van de Low-Code track via Formorrow vindt Vicky dat ze echt resultaat ziet van haar werk. “Ik heb tijdens de DeepDive en de eerste projecten zoveel geleerd dat ik nu zelf dingen kan maken. Ik zie in het portaal dat ik gebouwd heb dingen voorbijkomen en dan denk ik ‘Yes, dat heb ik zelf gemaakt en het werkt!’”

Ook Low-Code developer worden?
Ben je net als Vicky nieuwsgierig naar de voordelen die een carrière in Low-Code jou te bieden heeft? We vertellen je er graag meer over. Stuur een mail naar jitske@formorrow.nl

 

Deel dit bericht

Comments are closed.