Waanzinnige beroepen – professioneel knuffelaar!

0
Leestijd: 2 minuten

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de waanzinnigste beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 4: een professioneel knuffelaar.

Somebody to lean on

Op de basisschool, als je een keer niet met de rest mag meedoen. In de pubertijd, als de hormonen door het lijf gieren en je het even helemaal niet meer weet. Als je partner je verlaten heeft of als je wat ouder bent en niet zoveel bezoek meer krijgt… Iedereen voelt zich weleens alleen. Soms kom je er snel weer bovenop, de andere keer heb je misschien een klein beetje hulp van een ander nodig. Dan is een knuffelaar hebben fijn.

Een aantal mensen zetten zich wel op een heel aparte manier voor deze mensen in. De professionele knuffelaars, zoals ze zichzelf noemen, zorgen er tegen betaling voor dat je de stevige knuffel krijgt die je misschien even nodig had. Je hebt voor even een schouder om op te huilen.

De schouders eronder zetten

In Amsterdam opende in 2015 de eerste knuffelwinkel van Nederland. De eigenaresse raakte geïnspireerd door het Amerikaans concept van betaald knuffelen en besloot knuffels te verkopen aan mensen die het wel kunnen gebruiken. Naast de vele positieve reacties, werd er ook negatief op de opening van het knuffelparadijs gereageerd. Een aantal mensen zag het verkopen van een knuffel ook wel als het verkopen van het lichaam en associeerden het werk met prostitutie. Maar de kleren blijven netjes aan. Andere uitingen van affectie, zoals een kus, zijn niet toegestaan. Het gaat hier niet om seks. Enkel om de knuffel.

De eigenaresse haalde haar schouders op en ging gewoon door met haar werk. Inmiddels zijn er over de hele wereld verschillende praktijkjes waar je tegen betaling kan knuffelen. Of anders gezegd; overal lopen mensen rond die bereid zijn om je te betalen voor een knuffel! De knuffels komen voor in alle soorten en maten. De knuffelwinkel in Amsterdam opereert in de ‘normale’ knuffelbranche, maar er zijn ook praktijken waar betaald wordt om een halfuur tot een uur lepeltje-lepeltje te liggen. In Amerika is zelfs een praktijk waar tegen betaling deelgenomen kan worden aan een groepsknuffel, zodat de klant zich door nog meer mensen geliefd voelt.

Een professioneel knuffelaar moet wel een beetje een brede schouder hebben. Er komen namelijk veel verschillende soorten klanten en een aantal willen soms graag hun (soms intens verdrietige) verhaal even kwijt. Het is dus wel belangrijk dat je hier een beetje mee om kan gaan. Je moet jezelf kunnen openstellen voor een goed, diepgaand gesprek.

Free hugs van een knuffelaar?

Een goede knuffel mag blijkbaar wel wat kosten. In de praktijken betaal je gemiddeld €40 om een halfuur te knuffelen, soms wat meer en soms wat minder. Speciale uitzonderingen zijn bijvoorbeeld het lepeltje-lepeltje liggen, waar in sommige gevallen wel €70 per uur voor wordt betaald. De vraag naar knuffelaars neemt fors toe, getuige de bezoekersaantallen van de praktijken. Sommigen zitten zelfs al vol of nemen extra personeel aan om alle klanten met open armen te ontvangen.

Houd je van fysiek contact en word je gelukkig van de glimlach van een ander? Als je een beetje handig bent met je agenda kan je gewoon vanuit huis knuffelen en er een aardig zakcentje aan verdienen! Lanceer een website, zet een bericht op Facebook. Spread the love!

Lees hier meer over leuke beroepen

Benieuwd naar wat de psychologische voordelen zijn van knuffels? Lees hier meer

Deel dit bericht

Comments are closed.