IT Management Traineeship bij Delta Lloyd

0
Leestijd: 2 minuten

Ilona van der Berg vertelt over haar ervaringen als eerstejaars trainee IT Management.

Hoi! Ik ben Ilona van den Berg, 26 jaar. In maart 2014 ben ik afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en kan ik mezelf Master in Business Information Management noemen! In mijn zoektocht naar een baan kwam ik het IT Management Traineeship bij Delta Lloyd tegen. Een degelijk bedrijf welke midden in de maatschappij staat; dat leek mij wel wat!

Warm welkom
Eenmaal gestart bleek dat ik een goede keuze gemaakt had! Alle trainees starten met een introductieweek om het bedrijf op een leuke en interactieve manier te leren kennen. Het is een erg warm welkom. En naast dat het goed is om op zo’n manier kennis te maken met alle verschillende onderdelen binnen Delta Lloyd is het ook een goede manier om je medetrainees te leren kennen!

Zo’n trainee groep maakt onder andere het IT Traineeship bij Delta Lloyd zo leuk!

Het Programma
Naast het onderdeel zijn van een traineegroep is ook de periode van twee jaar waarin je 3 verschillende opdrachten doet interessant. We krijgen hiermee echt de tijd het bedrijf beter te leren kennen. De opdrachten, maar ook het persoonlijk ontwikkeltraject helpen je om daarna de stap te maken richting een leidinggevende rol. Ik denk dat de sfeer binnen het bedrijf het Traineeship nog het meest vormgeeft. De toegankelijkheid en informele cultuur spreken mij erg aan.

De afgelopen 6 maanden heb ik aan de zijlijn mogen staan van het team IT Service Management, onderdeel van de infrastructuur afdeling van Delta Lloyd. Het team coördineert de Service Management processen. Het team houdt zich onder andere bezig met de processen omtrent incidenten, wijzigingen en het in beheer nemen van nieuwe applicaties. Deze processen zijn ingericht op basis van het referentiekader ITIL versie 2. Ik heb met de individuele teamleden gekeken naar hoe we stappen kunnen maken richting een vernieuwde versie van dit referentiekader.

In mijn volgende opdracht zal ik een andere kant van de IT divisie gaan zien. Ik ga dan meedraaien in het programma digitaal klantcontact waarin een mijn delta lloyd omgeving wordt gebouwd. Ik zal hier de programma managers gaan ondersteunen en een aantal deelprojecten op me nemen.

Yount Talent Network
Naast het Traineeship heeft Delta Lloyd het Young Talent Network voor alle HBO+ers onder de 35 jaar. Dit netwerk organiseert interessante en vooral ook leuk activiteiten, zoals een congres of de deelname aan de zeilrace Race of the Classics. Deze activiteiten zijn een mooie manier om veel jonge mensen binnen de organisatie te leren kennen! Al met al ben ik erg gelukkig met mijn keuze om een Traineeship bij Delta Lloyd te doen!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.