Jean-Paul van Liempt Eerste Autotechnicus | Pon

0
Leestijd: 2 minuten

Wat je merkt, is dat iedereen hier passie voor auto’s heeft.

Als kind tekende Jean Paul van Liempt altijd al auto’s. Niet gek dus dat hij als Eerste Autotechnicus bij Porsche comfortabel in de driver’s seat zit bij Pon. “De liefde voor Porsche kwam later, maar ik was snel een grote fan. Ik werkte sinds mijn 16e als automonteur bij de gemeente Rotterdam. Hoewel ik het daar best naar mijn zin had –sleutelen aan bijvoorbeeld vuilniswagens is technisch heel interessant – kon ik geen weerstand bieden toen ik een vacature bij Porsche langs zag komen. Het was nu of nooit. En ik wilde niet met een ‘had ik maar’ gevoel blijven zitten.”

“Ik vind Porsche het meest eigenwijze automerk. Vooral qua design. Die mooie flow. Die ronde koplampen. Ze houden vast aan hun eigen identiteit. Wat de mode ook is. Zelfs de meest afwijkende auto, de Cayenne, is een echte Porsche. Die heupen! Het is een rijdersauto. Niet puur op comfort, maar op prestaties gemaakt.”

Next Level

Hoewel Jean Paul meteen als eerste autotechnicus bij Porsche startte, heeft hij veel bijgeleerd. “Een auto is een auto. Maar een Porsche is toch een beetje – hoe zeg je dat mooi? – next level. Wat ik leuk vind, is de mix tussen oud en nieuw. Je werkt aan nieuwe auto’s, maar ook aan klassiekers. Er zijn monteurs die hier al 40 jaar werken. Die kennen de klassiekers van binnen en van buiten. Zelf zit ik er nu negen jaar, maar ik ben dus eigenlijk nog een guppy.”

Le Mans in de showroom

En de sfeer? Ja, tof! We doen en organiseren veel bij Pon. Denk aan bedrijfsuitjes, zoals karten en bezoekjes aan de Porsche fabriek. En laatst zijn we met taxiboten naar de cruiseterminal gegaan om te borrelen. Hoe leuk is dat?! Bovendien hebben we met zijn alleen een racesimulator gebouwd. We zijn simpel begonnen met een Tv, computer, stuur en pedalen. Maar later kwam er steeds meer bij. En nu staat ‘ie in de showroom, zodat klanten er ook in kunnen rijden. De afgelopen Le Mans hebben we met vier collega’s 24 uur meegereden en de race via een beamer in de showroom laten zien. Dat was heel gaaf, hoewel het behoorlijk pittig was. Er staan ’s nachts geen lampen op het circuit, dus als je dan je neus eraf rijdt, zie je niks en heb je een probleem. En wij zaten niet eens in een echte, super-hete auto.”

Petrolheads welkom

“Wat je merkt, is dat iedereen hier passie voor auto’s heeft. Bij de gemeente was dat toch minder. Daar was het van ‘geef er een tik op en als het een beetje recht staat, klaar!’ maar hier willen we elke auto perfect afleveren. Ook als we dan wat langer moeten doorwerken.” Hoewel mensen met een technische achtergrond anno 2019 eigenlijk overal aan de slag kunnen, wil Jean Paul graag een lans breken voor automotive. “Wat heel leuk is aan automonteur zijn, is dat je het echt van A tot Z kunt doen. In andere branches specialiseer je je vaak in één onderdeel. Mechanisch. Elektrisch. Hydraulisch. Noem maar op. Maar als automonteur werk je aan alles. Veel afwisseling dus. Vooral bij een merk als Porsche, want zelfs als alles straks elektrisch wordt, sleutelen wij vrolijk verder aan klassieke sportauto’s. Petrolheads zijn dus welkom!”

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.