Jessica de Koning over het Vitens traineeship

0
Leestijd: < 1 minuut

Tijdens het Vitens traineeship kun je allerlei verschillende rollen en werkzaamheden uitproberen in alle lagen van de organisatie. Ideaal als je nog niet goed weet wat bij je past. Ik doe meestal één grote opdracht en neem daarnaast ruimte voor verschillende nevenactiviteiten. Naar mate Vitens en de trainees elkaar beter leren kennen, weet men je steeds beter te vinden voor leuke klussen en opdrachten die wéér een kans bieden om iets nieuws te leren en uit te proberen.

Mijn opdrachten tijdens het traineeship  

Ik heb zowel opdrachten gedaan die inhoudelijk aan mijn studie Water Science and Management (Universiteit Utrecht) zijn gerelateerd, alsook opdrachten waarbij ik vaardigheden kan oefenen, zoals projectmanagement. Inhoudelijke opdrachten heb ik gedaan als omgevingsmanager. Daarnaast heb ik advies gegeven over hoe Vitens ervoor kan zorgen dat haar materiaalstromen van de zuiveringen op de beste manier zijn ingepast in de circulaire economie.

Ook ben ik nu in de rol als planvormer een businesscase aan het opstellen voor het aanleggen van een installatie die voor waterbesparing zorgt bij het productieproces van drinkwater. Projectmanagement en coördineren heb ik gedaan bij het organiseren van de vorige talentendag en mijn opdracht voor VEI. Ik was 3 maanden in Bangladesh als trainingscoördinator bij het project met het waterbedrijf van de hoofdstad Dhaka.  Als nevenactiviteiten ben ik betrokken bij twee samenwerkingen met jonge professionals van andere organisaties in de infrastructuur- en waterketen.

Je komt gedurende het traineeship regelmatig buiten je comfort zone terecht. Dat, plus goede begeleiding en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, geeft je een steile leercurve. Een van de mooiste dingen aan het traineeship is dat je die samen met je traineegroep mag doorlopen. Kort om: een aanrader, het Vitens traineeship!

Jessica de Koning – Tweedejaars trainee

Het traineeship bij Vitens
Deel dit bericht

Comments are closed.