Trainee op het hoofdkantoor van Albert Heijn

0
Leestijd: 3 minuten

De perfecte combinatie van finance en retail bij Albert Heijn

“De focus tijdens mijn studietijd lag voornamelijk op finance, omdat ik werken met cijfers erg leuk vind. Tijdens mijn Master maakte ik kennis met investment banking en private equity . Hierdoor heb ik stage gelopen bij een wat kleiner Venture Capital bedrijfje. Dat was leuk en erg leerzaam, maar voor mij ontbrak er toch iets. Na mijn afstuderen  ben ik mij gaan afvragen wat ik nou écht leuk vind om te doen en wat voor mij absoluut niet mag ontbreken bij een baan. Het antwoord was vrij simpel: passie hebben met waar het bedrijf voor staat. Ik ben al langere tijd geïnteresseerd in de veranderende wereld van voeding en heb een passie voor lekker eten. Albert Heijn is continue bezig met het lekkerder en gezonder maken van producten. Voor mij is een uitstapje naar de Appie nooit een straf geweest. Door deze samenhang van interesses ben ik mij gaan oriënteren naar de mogelijkheden. Al snel kwam ik er achter dat hét Retail Management Traineeship ook een focus heeft op Finance – voor mij de perfecte combinatie. En het leuke is natuurlijk, dat ik die passie met collega’s deel.”

Boodschappen bezorgd tot in de keuken van de klant 

“Vanaf dag één voelde ik me hier thuis, de sfeer is informeel en laagdrempelig. Ik ben begonnen als junior Business Controller voor ah.nl. Het is waanzinnig als je doorkrijgt wie/wat de draaiende kracht is/zijn achter de organisatie. Ik word gestimuleerd om ook daadwerkelijk de operatie van Albert Heijn Online in te duiken om zo een gevoel te krijgen waar ik dagelijks mee bezig ben. Zo heb ik in één van de Home Shop Centers producten ‘’ordergepickt’’ in kratjes, ben ik meegereden met een bezorger en heb ik de kratjes bij klanten thuis tot in de keuken bezorgd. We zijn allemaal collega’s van elkaar en iedereen is bereid je vragen te beantwoorden of je verder te helpen. Ik word uitgedaagd om mee te denken hoe we de business nog verder kunnen optimaliseren. In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van rapportages of presentaties die vervolgens naar de board gaan; het is hiervoor belangrijk om te weten wat er in de business speelt. Op die manier krijg ik een goed beeld van hoe het met de organisatie gaat en zie ik hoe het management hierop inspringt en er naar handelt. Het is heel gaaf om te zien hoe snel je als trainee al verantwoordelijkheden krijgt en dat eigen inbreng erg gewaardeerd wordt.”

Traineegenoten? Vrienden!  

“Naast het leren in de praktijk op “mijn’’ afdeling, krijgen we als trainee ook erg veel aandacht op het gebied van soft skills door middel van coaching en trainingen. Deze trainingen volg ik samen met mijn traineegenoten. Het is bijzonder hoe snel we elkaar zó goed hebben leren kennen. We staan voor elkaar klaar, delen ervaringen en drinken samen regelmatig een drankje– ook met andere traineelichtingen. Het is ook erg fijn dat je terecht kan bij een “oudere’’ trainee. Die hebben inmiddels wat meer ervaring; je hebt in ieder geval niet het gevoel dat je er alleen voor staat. Als trainee bij Albert Heijn krijg je veel vrijheid, vertrouwen en stimulans om het onderste uit de kan te halen en iets moois neer te zetten. De afwisseling tussen de jaren in de business en het supermarktjaar vind ik zeer waardevol – uiteindelijk werken we allemaal voor de klant en het is belangrijk meerdere kanten van het bedrijf mee te maken. Het enige nadeel wat ik hier aan kan bedenken is dat ik mijn traineegenoten, wat zeg ik, vrienden, wat minder vaak zal zien!”

Wil je meer weten over Hét Retail Management Traineeship? Ga dan naar werk.ah.nl/traineeship.

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.