Junior Consultant Business Strategy bij Accenture

0
Leestijd: 2 minuten

Wat ik doe
Ik werk als Junior Consultant voor de Business Strategy praktijk bij Accenture. In die rol adviseer ik bedrijven bijvoorbeeld bij het bepalen van hun strategische richting, het vinden van groeimogelijkheden, het opzetten van nieuwe business lines, etc. Het type opdrachten is erg divers, bovendien werk ik in verschillende industrieën. Een baan met veel afwisseling dus. Naast mijn dagelijkse projectwerk zit ik in het recruitmentteam voor mijn oude studentenstad Groningen, organiseer ik de maandelijkse strategietraining en ben ik betrokken bij het High Performance Business onderzoek van Accenture.

Een dag in mijn leven
Ik start op met een bakje koffie en heb een korte bespreking met het projectteam over de voortgang. We zijn druk bezig met de voorbereiding van een workshop, waarin we onze resultaten presenteren aan de klant. Na een korte brainstormsessie zijn we de rest van de ochtend bezig met het verwerken van de laatste informatie in onze analyse. We lunchen samen met collega’s van Accenture en de klant. ’s Middags bespreken we de resultaten met een aantal buitenlandse experts, om deze nog verder aan te scherpen voor de workshop. Tussendoor heb ik een call over een training die ik later in de week organiseer. Dan zit de werkdag erop. Op vrijdag blijf ik meestal nog even op kantoor hangen voor de wekelijkse borrel, een goede afsluiting van de week!

Mijn advies
Misschien wel het belangrijkste aspect in een baan zijn de mensen. Ga dus naar recruitment evenementen waar Accenture aanwezig is en ervaar zelf of je een klik voelt met je mogelijke toekomstige collega’s. Of misschien ken je iemand in je omgeving die hier werkt die je een goede indruk kan geven van het bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet wat je zoekt in een baan. Werken bij Accenture als Junior Consultant betekent een dynamische baan, veel contact met verschillende mensen, projectmatig werken, veel leren en volop uitdagingen. Er werken hier veel jonge mensen, wat veel invloed heeft op de sfeer. Er worden regelmatig feestjes en borrels georganiseerd, en andere leuke activiteiten zoals een weekendje fietsen in de Alpen of wintersport. Het is dus nooit saai. Klinkt dit alles jou goed in de oren? Dan ben je hier zeker op je plek. Maak kennis met onze mensen en oordeel zelf!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.