Marly Zweerts: Trainee externe planvorming – NWT

0
Leestijd: 2 minuten

Alles begon vijf jaar geleden met een PADI Open Water in de Caribische Zee van Bocas del Toro, Panama. Toentertijd heb ik nog getwijfeld of ik dat wel moest doen, zo’n duikbrevet halen. Het is tenslotte niet goedkoop en reizend had ik geen enorm budget te besteden. Nu blijkt het het beste geld dat ik ooit heb besteed; mijn passie voor water is hier namelijk ontstaan. Mijn naam is Marly Zweerts en ik ben trainee externe planvorming bij Waterschap de Dommel.

De afgelopen vijf jaar heb ik me werkzaam gemaakt in de retail branche in verschillende bedrijven, functies en lagen. Toch bleef die kriebel dat ik me dagelijks in wilde zetten om met water te werken, oceanen te preserveren en te behoeden van de plastic problematiek. In de Bossche bibliotheek ben ik regelmatig te vinden bij mijn ‘vaste schap’. Hier is mijn interesse in klimaatverandering is ontstaan. Nou woon ik in ‘s-Hertogenbosch en wil ik niet graag dagelijks naar de zee forenzen. Daarom ben ik op zoek gegaan hoe ik deze waterkriebel in mijn eigen omgeving kan toepassen. Het traineeship bij Waterschap de Dommel sloot hier perfect op aan. Ik ben geboren en getogen in dit werkgebied en vind het dan ook fantastisch dat ik resultaatgericht kan werken en veranderingen kan zien in mijn eigen omgeving. Binnen dit traineeship word ik opgeleid tot junior planadviseur waarbij ik bestemmingsplannen beoordeel en advies uitbreng over hoe water in deze plannen is ingericht. Hierbij wordt er van mij verwacht dat ik niet enkel een checklist afwerk, maar actief meedenk aan het verbeteren van een groter geheel. Naast mijn functie als junior planadviseur heb ik de ruimte om aan te haken bij projecten waar mijn interesse ligt en waar functioneel draagvlak voor is. Om mijn kennis te verbreden heb ik me voordat ik aan dit traineeship begon omgeschoold aan The University of British Colombia via een online studie ‘Climate Change: the Science’. Hierbij kwamen alle elementen van klimaatwetenschappen aan bod.

Het NWT is voor mij van enorme toegevoegde waarde. Je leert er jezelf en anderen kennen uit de branche. De trainingen beginnen erg persoonlijk waardoor je een fijne basis legt om met anderen de komende twee jaar samen te werken. Opgedeeld in blokken van een kwartaal word je getraind en werk je aan projecten binnen dezelfde groep. Ook tref je de andere groepen regelmatig en krijg je de kans om in projectvorm bij anderen op locatie te werken. Je netwerk wordt dus enorm verbreed evenals je kennis.

Marly is trainee van april 2019 tot april 2021.

Bekijk alle traineeships van NWT

Deel dit bericht

Comments are closed.