Marten Hutten: Trainee bij Vitens – Vitens

0
Leestijd: 2 minuten

Hallo! Ik ben Marten, heb Sterrenkunde gestudeerd in Groningen, en ik ben in 2018 begonnen als trainee bij Vitens. Ik heb gesolliciteerd bij Vitens omdat ik op zoek was naar een traineeship en dit graag wilde doen bij een bedrijf met een maatschappelijke functie. Nou hoor ik je denken: ‘Wat kan je nou als sterrenkundige bij Vitens?’ In mijn ervaring: eigenlijk heel erg veel!

Het traineeship
Dat komt omdat er bij Vitens veel vrijheid is om je eigen programma samen te stellen. In feite is alles mogelijk, zolang het maar bijdraagt aan het bedrijf en je persoonlijke ontwikkeling! Zo ben ik nu met twee opdrachten bezig. De eerste is het organiseren van een Hackathon met Vitens en twee internationale waterbedrijven. Daarnaast begeleid ik een pilot binnen de ICT-afdeling, waarbij we onderzoek doen naar de mogelijkheden van no-code programmeren. Eufemistisch gezegd niet exact waar ik voor opgeleid ben, maar juist daardoor kijk ik er nét even anders tegenaan, wat ook voor Vitens weer waardevol is. Als je nieuwsgierig bent en zelf initiatief neemt, krijg je de kans om heel veel te leren. Zo ben ik sinds dit jaar ook bestuurslid bij Jong Vitens, waarmee ik veel leer en tegelijkertijd een groot netwerk opbouw.

Door het organiseren van een talentendag maakt Vitens solliciteren niet makkelijker, maar wel leuker! Op deze dag krijg je uitgebreid de kans om jezelf te presenteren en op verschillende vlakken je beste kant te laten zien. Mocht je tot de geselecteerde gelukkigen behoren, dan biedt Vitens je uitvoerig de kans om met het bedrijf kennis te maken. Tijdens de introductieperiode krijg je in twee maanden alle uithoeken van het bedrijf te zien. Je maakt kennis met alle afdelingsmanagers, met de directie, kijkt bij het storingseiland, luistert mee bij de klantenservice, en loopt mee met de monteurs. Letterlijk met de voeten in de modder dus!

Marten Hutten
Eerstejaars trainee

Het traineeship bij Vitens
Deel dit bericht

Comments are closed.