Mijn eerste weken bij Capgemini

0
Leestijd: 3 minuten
In mijn vorige blog lazen jullie hoe ik, met een gezonde dosis wilskracht en motivatie, bij Capgemini terechtkwam en hier meteen op mijn plek was. In deze blog neem ik jullie mee in mijn eerste weken bij Capgemini, waaronder de onboarding, mijn kennismaking met Cloud Infrastructure Services en hoe ik mijn weg vond na de onboarding.

Vroeg uit bed

Het was maandagochtend 1 juli, de wekker ging al om half 6. Na een heerlijke vakantie in Oxford was dé dag aangebroken, mijn eerste dag bij Capgemini. Ik herinner mij nog goed dat ik eindeloos onder de douche stond te bedenken hoe deze dag eruit zou zien. Vol goede moed trok ik mijn pak aan, poetste ik mijn tanden en stapte ik de deur uit. In de trein nam ik nog snel het dagschema door die ik via de mail had ontvangen, al begreep ik van de inhoud nog bar weinig. Eenmaal aangekomen viel er een last van mijn schouders, ik was namelijk niet de enige die het erg spannend vond. En ook mijn medestarters wisten niet goed wat ze moesten verwachten.

When you ask for boldness, you get boldness

Na een eerste kennismaking en een kopje koffie, startte de onboarding met een spel. In groepjes kregen we de opdracht om de zeven gemeenschappelijke waarden van Capgemini uit te beelden en te laten zien wat die waarden voor ons betekenden. Mijn groep koos voor de kernwaarde ‘bold’ en niet veel later kwam de vraag wie een liedje voor de hele groep wilde zingen. Na een korte stilte bood ik mij als vrijwilliger aan. Vol zenuwen liep ik het podium op en begon ik te zingen. Het mooie was dat niemand dit zag aankomen. Talk about being bold! Na de eerste zin gebaarde ik de groep om mee te doen en er stonden zelfs mensen op om te dansen. Al kwam dat denk ik niet door mijn zangtalent.

DevOps en borrelen

De rest van de dag verliep ook uitstekend. Als een soort ‘fair’ stonden er allemaal kraampjes waar we kennismaakten met de verschillende onderdelen binnen Capgemini. Zelf vond ik het kraampje van de personeelsvereniging het leukst. Ook kregen we twee introductietrainingen, de elevator pitch en DevOps. Beide waren zeer interactief, interessant en boden een uitstekende manier om je medestarters beter te leren kennen. Aan netwerken ontbrak het die dag dus zeker niet.

Als kers op de taart was er aan het eind van de dag nog een borrel waar je kennis maakte met je talentcoach en de rest van je collega’s. We werden met open armen (en een biertje) ontvangen en tijdens de kennismaking merkte ik al snel dat ik hier wel op mijn plek zou zijn!

Mijn eerste dagen bij Cloud Infra

Uiteraard kan je na één dag nog niet zeggen dat je op je plek bent. Je hebt tenslotte nog niet echt gewerkt en weet eigenlijk nog niet helemaal wat je te wachten staat. Toch had ik na de eerste dag al een goed gevoel. Het mooie was dat dit gevoel de dagen daarop alleen maar versterkt werd. Tijdens deze dagen maakte ik kennis met de Cloud Infrastructure Services unit waar ik kwam te werken, waarna mijn medestarters en ik aan de slag gingen met een aantal trainingen die ons hielpen om het bedrijf nog beter te leren kennen. Hier leerde ik niet alleen waar Capgemini nu echt voor staat, maar het gaf mij ook inzicht in mijn toekomst binnen Capgemini. Een toekomst die ik zelf in handen heb en waar ik zelf kan bepalen welk pad ik wil bewandelen. Hoe vet is dat?! In mijn volgende blog vertel ik jullie waar ik nu sta en hoe mijn toekomst er uit ziet!

Wil jij ook kennis maken met Capgemini en weten wat we voor jou te bieden hebben? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures.
Deel dit bericht

Comments are closed.